Στην προσωπικότητα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και την ανεξάντλητη αγάπη που τον χαρακτηρίζει αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος από τον ναό του Αγίου Βαρθολομαίου στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά την Θεία Λειτουργία η οποία τελέστηκε χθες, Τρίτη 11 Ιουνίου, ημέρα μνήμης του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Βαρθολομαίου, κατά την οποία άγει τα Ονομαστήρια του ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Ο Ναός του Αγίου Βαρθολομαίου είναι μία ιστορική Επισκοπελιανή ενορία που ιδρύθηκε το 1835 και βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Park Avenue, μεταξύ της 50ης και 51ης Λεωφόρου στην Νέα Υόρκη. Στη σημερινή μορφή του ο Ναός χτίστηκε το 1917, ανήκει στο αρχιτεκτονικό ρεύμα της Βυζαντινής Αναγέννησης και σχεδιάστηκε από το διάσημο Αμερικανό αρχιτέκτονα Bertram Goodhue. Στις 31 Οκτωβρίου 2016, ο Ναός του Αγίου Βαρθολομαίου μαζί με το κοινοτικό συγκρότημα ακινήτων ορίστηκαν ως Εθνικά Ιστορικά Μνημεία λόγω της σημασίας τους ως εξαιρετικών δειγμάτων εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής του 20ου αιώνα.

Στην ομιλία προς τους συμπροσευχόμενους Επισκόπους και τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος κ. Ελπιδοφόρος αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής του Αγίου Βαρθολομαίου και στα Ονομαστήρια του Οικουμενικού Πατριάρχη. “Ο Οικουμενικός Πατριάρχης προτυποποιεί για την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία, και για όλους τους ανθρώπους καλής θέλησης, τι σημαίνει να αγαπάς τον πλησίον σου, όπως ισχυρίζεσαι ότι αγαπάς τον Θεό. Γιατί όπως μας δίδαξε ο Κύριος Ιησούς Χριστός, είναι αδύνατο να αγαπήσεις τον Θεό αν δεν αγαπήσεις τον πλησίον σου”, είπε σε σημείο της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.