Χωρίς την λιτάνευση των Ιερών και λειψάνων και την Ιεράς εικόνας του Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου τίμησαν τα Ιωάννινα τον Πολιούχο τους.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη εορτή του Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου, προστάτου της πόλεως των Ιωαννίνων, ξεκίνησαν το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021, οπότε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος τέλεσε τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία στον Σεπτό Οίκο του Αγίου κεκλεισμένων των θυρών για τους πιστούς λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου στην Πλατεία Πάργης, τελέστηκε η ακολουθία του Εσπερινού κεκλεισμένων των θυρών για τους πιστούς.

Ανήμερα της εορτής, Κυριακή 17 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον ιερό Ναό του Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου στην Πλατεία Πάργης, κεκλεισμένων των θυρών για τους πιστούς.

Εφέτος, δεν πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της ιεράς εικόναος του Αγίου στην Πύλη του Κάστρου των Ιωαννίνων, όπου ο Άγιος μαρτύρησε δι’ απαγχονισμού για την πίστη του, καθώς και η Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων του Αγίου και η εναπόθεσή τους στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.