Με την παρούσα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημοσίως τους συμπολίτες μας που τοποθέτησαν τον Σταυρό του Κυρίου στη θέση Απελλή, σε αντικατάσταση του βανδαλισμένου και κατεστραμμένου προϋπάρχοντος.

Ανακοίνωση του Δήμου:

Τους συγχαίρουμε, διότι είναι οι πρώτοι Λέσβιοι που διώκονται και συλλαμβάνονται για την χριστιανική τους πίστη από την τουρκοκρατία και μετά.
Τους ευχαριστούμε, διότι με τη σύλληψη τους βοηθήσανε όλους εμάς να καταλάβουμε και να εμπεδώσουμε τι σημαίνει το «ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ».

Θα θέλαμε όμως, μέσα από τη καρδιά μας να τους πούμε ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ γιατί με την πράξη τους έσπασαν τα δεσμά του φόβου, που έχουν επιβάλει σε όλη την Λεσβιακή κοινωνία οι διάφοροι «αλληλέγγυοι» και αριστεροί. Χαρακτηρίζοντας Φασίστα και ακροδεξιό, όποιον τολμήσει να έχει διαφορετική γνώμη και άποψη από την δική τους.

ΑΠΟ ΧΤΕΣ ΕΝΑΣ ΑΝΕΜΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΝΕΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ»

Αφέρθηκαν ελεύθεροι σταδιακά και μετά την απολογία τους κατά την προανακριτική διαδικασία οι 36 κατηγορούμενοι για την ύψωση του σταυρού σήμερα στου Απελή.

Στο σύνολο τους κατηγορούνται για αυθαίρετη κατάληψη δημοσίου κτήματος, αυθαίρετες κατασκευές και απείθεια. Από μεριάς της Εισαγγελίας πλημμελειοδικών θα ορισθεί τακτική δικάσιμος.

Οι 36 (35 Έλληνες και ένας Αλβανός) Κυριακή τα χαράματα, τοποθέτησαν ένα μεγάλο μεταλλικό σταυρό που κατασκευάσθηκε στη Χίο μαζί με μια μεγάλη τσιμεντένια βάση. Για τις εργασίες χρησιμοποίησαν και δυο γερανοφόρα οχήματα τα οποία και κατασχέθηκαν, παραδόθηκαν όμως στους ιδιοκτήτες τους ως μεσεγγυούχοι.

Πρόκειται για τη γνωστή από το καλοκαίρι υπόθεση της τοποθέτησης ενός σταυρού στη συγκεκριμένη ακτή, γεγονός που είχε χρησιμοποιηθεί από συγκεκριμένους κύκλους και προβλημάτισε αλλά και δίχασε μεγάλα τμήματα της τοπικής κοινωνίας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.