Πάτρα: Σε κλίμα κατανύξεως και ιεράς συγκινήσεως κατά την περιοδεία του στα ορεινά χωριά της Μητροπόλεως Πατρών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, τίμησε Ιερείς…

λευκασμένους στην ιερατική διακονία, στα χωριά της Αποστολικής Μητροπόλεως των Πατρών, οι οποίοι επί δεκάδες ετών, φιλόθεοι και φιλάγιοι, ιερατεύουν δοξάζοντες τον εν Τριάδι προσκυνούμενον Θεόν ημών και διακονούντες τους ευσεβείς Χριστιανούς που απέμειναν στα χωριά μας.

Ο Σεβασμιώτατος τους χαρακτήρισε ήρωες που φυλάσσουν πνευματικάς θερμοπύλας σε καιρούς δύσκολους, που εγκαταλείφθησαν και ερήμωσαν τα χωριά μας, ένεκα της κακής πολιτικής των τελευταίων δεκαετιών για την ύπαιθρο χώρα.

«Προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να κρατήσωμε τα χωριά μας, όσο μπορούμε, ζωντανά«, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, «και για αυτό ευκαίρως ακαίρως τα επισκεπτόμεθα και τους δίνομε πνοή με τις λειτουργικές και λατρευτικές συνάξεις και άλλες τελετές. Όμως εκείνοι που κρατάνε τα χωριά μας ακόμα ζωντανά είναι οι Ιερείς μας, οι περισσότεροι των οποίων κατοικούν σε αυτά με τις οικογένειές τους. Ελευκάνθισαν λειτουργούντες, στους κεντρικούς Ναούς των χωριών και στα Εξωκκλήσια και συνεχίζουν να χτυπούν την καμπάνα για να συνάξουν τα εσκορπισμένα τέκνα των ορεινών ενοριών. Δεν ζήτησαν μεγάλες ενορίες ή μετακινήσεις τους στις πόλεις. Κάποιοι εξ αυτών, όταν τους προτάθηκε κάτι τέτοιο, ευγενώς ηρνήθησαν μη θελήσαντες να εγκαταλείψουν το μικρόν, αλλά ηγαπημένο ποίμνιό τους. Υποκλινόμεθα μπροστά στην ιερατική τους Διακονία και τους ευχόμεθα υγείαν αμφιστεφή και μακροχρόνιον διακονίαν εις το Γεώργιον του Κυρίου» τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

Το εκκλησίασμα σε όλες τις περιπτώσεις εν χαρά και αλαλαγμώ επεκρότησε την ενέργεια αυτήν του Σεβασμιωτάτου, κραυγάζοντας το “Άξιος” και χειροκρότησε.

Πρόκειται για τους Ιερείς:

1. π. Πέτρον Αλεξόπουλον, Εφημέριον της Ενορίας Αγίας Παρασκευής, Μιχοίου.

2. π. Νικόλαον Παπαχρυσανθακόπουλον, Εφημέριον της Ενορίας Αγίου Ιωάννου του Ρώσσου, Καρπέτα.

3. π. Παρασκευάν Πατέλην, Εφημέριον της Ενορίας Αγίου Γεωργίου, Μανεσίου και τεσσάρων άλλων οικισμών.

4. π. Νικόλαον Δεκήν, Εφημέριον της Ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Χαλανδρίτσης και

5. π. Χρίστον Χατζήν, Εφημέριον της Ενορίας Ζωοδόχου Πηγής, Περιβόλας Πατρών.

Άπαντες οι ως άνω Κληρικοί δέχθησαν μετά συγκινήσεως, ταπεινώσεως και ευγνωμοσύνης προς τον Σεβασμιώτατο, την προσγενομένην τιμήν, υποσχόμενοι ότι θα συνεχίσουν έως εσχάτης αυτών αναπνοής να προσφέρουν θυσιαστικά τον εαυτό τους, ιερατεύοντας έμπροσθεν του ιερού και παναγίου Θυσιαστηρίου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.