Οι ενορίτες του Ιερού Ναού Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Θεσσαλονίκης επισκέφθησαν το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 το "χωράφι" του μακαριστού πατρός Θεοφίλου Ζησόπουλου, δηλαδή, την αγροτοκτηνοτροφική μονάδα της Χριστιανικής Αδελφότητας "ΛΥΔΙΑ", που βρίσκεται στην Μικρή Βόλβη της επαρχίας Λαγκαδά, κοντά στην λίμνη Βόλβη.

Είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις της Μονάδας και τον τόπο που διαμένουν οι αδελφές της Λυδίας, διαπιστώνοντας τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν καθημερινά, με τους Πατέρες να εύχονται εκ μέσης καρδίας συντόμως να επιστρέψουν στη βάση τους, στην Ασπροβάλτα, στην Αγία Λυδία, ώστε να συνεχίσουν με ειρήνη το έργο τους, με τις ευχές της Εκκλησίας, η οποία έδειξε εμπράκτως την αγάπη και το ενδιαφέρον της, με την επίσκεψη στην μονάδα του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου και με την ευλογία της τοπικής Εκκλησίας, δηλαδή της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης.

Τόνισαν τα λόγια του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Θεοφίλου ότι για όλους ο Θεός κατεργάζεται ένα σχέδιο σωτηρίας, να μην απελπίζονται και να ελπίζουν στο έλεος και στην ευσπλαχνία Του, γιατί ο Θεός μιλάει πρώτος και τελευταίος!

Οι Πατέρες μάλιστα, με την ευλογία και άδεια του Σεβ. Μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Πλάτωνος, με αφορμή την συμπλήρωση 10 ετών από την εις Κύριον εκδημία του πατρός Θεοφίλου, πρωτεργάτη και δημιουργού της Αδελφότητας “ΛΥΔΙΑ”, τέλεσαν τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του, όπως τρισάγιο τέλεσαν και για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρό Χριστόδουλο και τον μακαριστό Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κυρό Ιωάννη, ο οποίος στήριζε τις Αδελφές σε αυτήν την δύσκολη και σταυρική τους πορεία.

Οι αδελφές υποδέχθηκαν και φιλοξένησαν με αγάπη τους ενορίτες σε ένα από κοντέινερ που χρησιμοποιούν και παρουσίασαν το έργο και τις δραστηριότητες τους, ευχαριστώντας τους για την επίσκεψη και υποστήριξή τους.

Γραφείο Αιρέσεων Ι.Μ.Πειραιώς

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.