Με την Α.Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο επικοινώνησε σήμερα, Παρασκευή της Διακαινησίμου, το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας κ. Volodymyr Zelenskyy, προκειμένου να μεταφέρει τις θερμότερες ευχές του ιδίου και του Ουκρανικού λαού προς τον Παναγιώτατο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο για το Πάσχα και να τον προσκαλέσει και προσωπικώς να παραστεί στη Διεθνή Διάσκεψη για την ειρήνη στην Ουκρανία. Η Διεθνής αυτή Συνάντηση θα φιλοξενηθεί από την Ελβετική Συνομοσπονδία στη Λουκέρνη τον προσεχή Ιούνιο, και θα συμμετάσχουν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων από όλο τον κόσμο.

Ο Παναγιώτατος έκανε γνωστό στον κ. Zelenskyy ότι θα παραστεί στην Διάσκεψη, ανταποκρινόμενος και στην επίσημη πρόσκληση της Προέδρου της Ελβετίας, την οποία του επέδωσε χθες, Πέμπτη, ο επί κεφαλής του Γενικού Προξενείου της Ελβετίας στην Πόλη κ. Roland Brun, παρουσία και του Γενικού Προξένου της Ουκρανίας κ. Roman Nedilskyi.

Απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της Ουκρανίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την χαρά του για την επικείμενη νέα συνάντησή τους, αυτή την φορά στην Ελβετία, και επανέλαβε την αμέριστη στήριξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς τον δοκιμαζόμενο από τον πόλεμο αγαπητό ουκρανικό λαό.

O Πρόεδρος της Ουκρανίας ευχαρίστησε θερμά τον Παναγιώτατο για την απόφασή του να παραστεί στην Διεθνή Διάσκεψη και για την συνολική στήριξή του προς την Ουκρανία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.