Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ΄ στις 25 Φεβρουαρίου συνομίλησε με Μέλη του Βρετανικού Κοινοβουλίου και αξιωματούχους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (APPG), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που αφιερώθηκε για τον Χριστιανισμό στους Αγίους Τόπους.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μέσω του Zoom.

«Είναι προνόμιο για εμάς να αποδείξουμε την ενότητα της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού και να εκπροσωπήσουμε μαζί τους Χριστιανούς των Αγίων Τόπων σε αυτό το Κοινοβούλιο», είπε μεταξύ άλλων, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος όταν άνοιξε την συζήτηση.

«Με σταθερότητα, εμείς, ως η χριστιανική κοινότητα των Αγίων Τόπων, συνεργαζόμαστε τόσο στενά και παρουσιάζουμε την αναγκαία ενοποιημένη φωνή. Η υποστήριξή σας είναι ανεκτίμητη και μας βοήθησε ήδη να επιλύσουμε ορισμένα προκλητικά ζητήματα. Με τη βοήθειά σας, ελπίζουμε να δημιουργήσουμε ένα λαμπρότερο μέλλον για ανθρώπους όλων των θρησκειών στους αγαπημένους μας Αγίους Τόπους.»

Οι Προκαθήμενοι των Εκκλησιών των Αγίων Τόπων είχαν την ευκαιρία να εξηγήσουν πώς η πανδημία επηρέασε την κοινωνική και οικονομική κατάσταση για τις αντίστοιχες κοινότητες και θεσμούς τους. Χαιρέτισαν επίσης τα μέλη της APPG να επισκεφθούν τους Αγίους Τόπους για μια πιο στενή και πιο ρεαλιστική εμπειρία, μετά τη λήξη της πανδημίας, ενώ κάλεσαν επίσης τους βουλευτές να ενθαρρύνουν τις κοινότητές τους να επισκεφθούν τους Αγίους Τόπους ως «προσκυνητές όχι μόνο ως τουρίστες».

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα ή «APPG» αποτελείται από μέλη του Κοινοβουλίου στο Ηνωμένο Βασίλειο από όλα τα πολιτικά κόμματα που διερευνούν και συζητούν θέματα και ανησυχίες σε διάφορα σχετικά θέματα. Αυτή η ακρόαση ήταν μέρος ενός APPG που δημιουργήθηκε με το ενδιαφέρον για τον «Χριστιανισμό στους Αγίους Τόπους».

Η πρωτοβουλία σκοπεύει να ρίξει φως στη διεθνή κοινότητα των διαφορετικών δεινών και προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι ντόπιοι Χριστιανοί, τρόποι για να διατηρηθεί το χριστιανικό χαρακτηριστικό στους Αγίους Τόπους και να βρει κοινό έδαφος για να τους ενδυναμώσει και να τους ενισχύσει.

ope.gr

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.