Το εσπέρας της 27ης Ιανουαρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, στην Αίθουσα των συνεδριάσεων του Δήμου και πλαισιωμένος υπό τους Ιερείς της πόλεως, ευλόγησε και έκοψε τη Βασιλόπιτα του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου, παρουσία του Δημάρχου Παγγαίου κ. Φιλίππου Αναστασιάδη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνου Γάκη και όλων των Δημοτικών Συμβούλων.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης απευθυνόμενος στους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου μας, ευχήθηκε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να εμπνέει κλίμα ενότητας και αγάπης μεταξύ τους και να φωτίζει κάθε καλή τους σκέψη καθώς και να ενισχύει κάθε καλή προσπάθεια που σκοπό θα έχει το κοινό καλό των Δημοτών και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Παγγαίου. Τέλος ευχαρίστησε πάντας για την καλή και ουσιαστική συνεργασία τους με την τοπική Εκκλησία με απώτερο σκοπό την διακονία των πολιτών του Δήμου.

Έπειτα το λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Παγγαίου, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και τους Ιερείς για την παρουσία τους στη σημερινή τελετή ευχήθηκε προς τους Δημοτικούς Συμβούλους μια καλή και δημιουργική χρονιά για το καλό του Δήμου Παγγαίου και προς ωφέλεια των Δημοτών. Εν συνεχεία δήλωσε πως η καλή συνεργασία μεταξύ Δήμου και Εκκλησίας είναι δεδομένη και ανέφερε την άμεση και ουσιαστική στήριξη του Δήμου Παγγαίου στο όραμα του Σεβασμιωτάτου για την δημιουργία της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, πιέζοντας τους αρμοδίους ώστε να εγκριθεί η μελέτη και να χρηματοδοτηθεί το έργο όπου θα μετατρέψει το ιστορικό κτήριο του Παλαιού Οικοτροφείου Θηλέων της Μητροπόλεως σε ένα σύγχρονο κέντρο παροχής βοήθειας των ηλικιωμένων της περιοχής μας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.