Η θέση της Αλεξανδρινής Εκκλησίας απέναντι στις σύγχρονες μορφές δουλείας και στον αγώνα των προσφύγων-μεταναστών για μία καλύτερη ζωή, η αντιμετώπιση του ζητήματος της μαγείας στις αφρικανικές χώρες, οι εφαρμογές της σύγχρονης τεχνολογίας στην αφρικανική ήπειρο σήμερα, το ταμείο κλήρου, αλλά θέματα οικολογίας και χρήσης των ΜΜΕ στο ιεραποστολικό έργο, είναι τα σημαντικότερα ζητήματα που θα απασχολήσουν τις εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, που συνεδριάζει στην Αλεξάνδρεια, από 7 έως 10 Οκτωβρίου, υπό την προεδρία του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄.

Κορυφαία στιγμή της Συνόδου θα είναι η τέλεση της Πατριαρχικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργίας, με τη συμμετοχή όλων των αρχιερέων του Θρόνου, και παρουσία επισήμων από Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτο, στον Άγιο Σάββα Αλεξανδρείας, στις 9 Οκτωβρίου, στον ίδιο χώρο όπου πριν από 15 ακριβώς χρόνια, εξελέγη παμψηφεί Πατριάρχης Αλεξανδρείας ο από Ζιμπάμπουε Θεόδωρος.

Συνολικά, κατά τη διάρκεια της Συνόδου θα παρουσιαστούν εννέα συνολικά εισηγήσεις από τους μητροπολίτες και επισκόπους της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, καθώς επίσης τα πεπραγμένα των κατά τόπους Μητροπόλεων στην αφρικανική ήπειρο, αλλά και τα θέματα που τυχόν απασχολούν τις επαρχίες της Αλεξανδρινής Εκκλησίας.

Συγκεκριμένα:

Ο μητροπολίτης Ναϊρόμπι κ. Μακάριος θα μιλήσει με θέμα «Κανονισμοί του Παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας – Προτάσεις».

Ο μητροπολίτης Ζιμπάμπουε & Ἀγκόλας κ. Σεραφείμ θα αναλύσει τις «Προτεινόμενες θέσεις του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας σχετικώς με επίκαιρα θέματα οικολογίας».

Ο μητροπολίτης Γουϊνέας κ. Γεώργιος θα αναλύσει το θέμα: «Αλεξανδρινή πνοή – παρουσίαση, ενημέρωση».

Ο μητροπολίτης Κατάνγκας κ. Μελέτιος θα ασχοληθεί με το ζήτημα του «Ταμείου Κλήρου».

Ο μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης θα αναφερθεί στη «χρήση των σύγχρονων Μέσων Μαζικής Ενημερώσεως κατά την ποιμαντικήν εις τας Ιεράς Μητροπόλεις και Επισκοπάς του Αλεξανδρινού Θρόνου».

Ο μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ θα μιλήσει με θέμα: «Η Εκκλησία έναντι σύγχρονων μορφών δουλείας: Η περίπτωση του Trafficking – Το ψεύτικο όνειρο για μία καλύτερη ζωή».

Ο επίσκοπος Γκούλου κ. Σίλβεστρος θα εστιάσει στο θέμα της «Ποιμαντικής αντιμετώπισης του ζητήματος της μαγείας στις αφρικανικές χώρες» και

Ο επίσκοπος Τολιάρας κ. Πρόδρομος θα μιλήσει με θέμα τις «Προτεινόμενες εφαρμογές της συγχρόνου τεχνολογίας κατά την άσκηση του εκκλησιαστικού έργου στην Αφρικανική ήπειρο σήμερα».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.