Συνεχείς ήταν οι αναφορές του Ταγίπ Ερτογάν στη «Γαλάζια Πατρίδα» τη θεωρία που περικλείει όλο τον τουρκικό μεγαλοϊδεατισμό, κατά τη διάρκεια ομιλίας του για την καθέλκυση της κορβέτας UFUK.

«Η ασφάλεια της χώρας μας, που περικλείεται από τρεις θάλασσες, μπορεί να επιτευχθεί με την καλύτερη προστασία της ‘’Γαλάζιας Πατρίδας’’. Για την ασφάλεια της ‘’Γαλάζιας Πατρίδας’’ κάνουμε πολλά βήματα που ενισχύουν τον στόλο ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερη αποτρεπτική δύναμη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο Ερντογάν εξήγγειλε μη επανδρωμένα σκάφη (πλοιάρια) που θα βγαίνουν σαν «ολόκληρα κοπάδια» στις θάλασσες, λίγες μόλις ημέρες από την άφιξη των πρώτων 6 μαχητικών rafale στην Ελλάδα που θα αλλάξουν τους συσχετισμούς στους αιθέρες.

«Με την εμπειρία την οποία αποκτήσαμε από την κατασκευή των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ναυπηγούμε οπλισμένα μη επανδρωμένα σκάφη. Τώρα εργαζόμαστε πάνω στα συστήματα τα οποία, θα κυκλοφορούν σαν κοπάδι στις θάλασσες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στις μυστικές υπηρεσίες η κορβέτα UFUK

Για την κορβέτα UFUK ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα ανήκει στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και θα την διαχειρίζεται η MIT.

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης εξήγησε ότι σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η UFUK θα δραστηριοποιείται στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο με καθήκον να παρεμβαίνει σε ηλεκτρονικά συστήματα άλλων χωρών και άλλων πλοίων, να κατασκοπεύει και να συγκεντρώνει πληροφορίες.

«Οι μυστικές υπηρεσίες μας σε κάθε τομέα ενισχύουν τις δυνατότητές τους. Το νέο μας πλοίο το οποίο παραλαμβάνουμε, φέρνει νέες μεγαλύτερες δυνατότητες στις μυστικές μας υπηρεσίες. Με αυτό το πλοίο, το οποίο διαθέτουν λίγες μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών και έχει τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό πιστεύω πως θα αυξηθεί η ισχύς μας στην ξηρά, στους αιθέρες και στις θάλασσες», ανέφερε ο Ερντογάν.

Στην Αλβανία σήμερα ο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος θα επισκεφτεί σήμερα την Αλβανία μετά από πρόσκληση του Έντι Ράμα.

Στο επίκεντρο των επαφών θα βρεθούν οι οικονομικές και αμυντικές σχέσεις των δύο χωρών, ενώ ο Ερντογάν θα εγκαινιάσει τζαμί που αναπαλαίωσε η Τουρκία και κατοικίες που χρηματοδότησε μετά τον μεγάλο σεισμό στην Αλβανία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.