Τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σε κάθε γωνιά του πλανήτη εφοδιάζονται με πινακίδες κυκλοφορίας, κάτι που βεβαίως ισχύει και στην Ελλάδα. Ανάλογα με την περιοχή, τα γράμματα που χρησιμοποιούνται μαρτυρούν και τον τόπο… καταγωγής του οχήματος.

Τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σε κάθε γωνιά του πλανήτη εφοδιάζονται με πινακίδες κυκλοφορίας, κάτι που βεβαίως ισχύει και στην Ελλάδα. Ανάλογα με την περιοχή, τα γράμματα που χρησιμοποιούνται μαρτυρούν και τον τόπο… καταγωγής του οχήματος.

Ειναι μοναδική και γίνεται δική σου με ένα κλικ
Το όνειρο σου γίνεται πραγματικότηκα εύκολα
Ποιο οικονομικό αυτό το καύσιμο από τον Νοέμβριο
Ηρθε και είναι καλύτερη απο ΠΟΤΕ!
Μην αγχώνεσαι – Το έχουν
Το Άγιο Όρος που αποτελείται από είκοσι Μονές, είναι ένα αυτοδιοίκητο τμήμα της Ελλάδος. Ακόμα και σε αυτό το μέρος κυκλοφορούν οχήματα τα οποία έχουν και αυτά πινακίδες κυκλοφορίας. Οι συγκεκριμένες, που έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια, έχουν την χαρακτηριστική μπλε λωρίδα με το σήμα GR αλλά και τη σημαία της Ε.Ε.

Από εκεί και πέρα χωρίζονται σε τρία μέρη. Αριστερά αναγράφονται τα αρχικά ΑΟ από το Άγιο Όρος. Στη μέση υπάρχουν τρεις αριθμοί που δείχνουν τον αριθμό οχημάτων της εκάστοτε Μονής. Τέλος, το τρίτο μέρος αποτελείται από ένα διψήφιο αριθμό ο οποίος υποδηλώνει σε ποια Μονή από τις 20 (βλέπε τον παρακάτω πίνακα) που υπάρχουν, ανήκει το όχημα. Ο συγκεκριμένος αριθμός φτάνει έως το 21. Αν υπάρχει ο αριθμός 21 τότε το όχημα ανήκει στην Ιερά Κοινότητα.

Σε ποια Μονή ανήκει;
Από την πινακίδα του οχήματος στην παραπάνω φωτογραφία μπορούμε να καταλάβουμε και πού ανήκει το συγκεκριμένο Nissan Navara. Από το ΑΟ καταλαβαίνουμε πως ανήκει στο Άγιο Όρος. Το 047 πως πρόκειται για το 47ο όχημα της Μονής ενώ ο αριθμός 17 πως είναι ιδιοκτησίας της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος.

Τα νούμερα των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους έχουν ως εξής:
01 Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας
02 Ιερά Μονή Βατοπαιδίου
03 Ιερά Μονή Ιβήρων
04 Ιερά Μονή Χιλιανδαρίου
05 Ιερά Μονή Διονυσίου
06 Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου
07 Ιερά Μονή Παντοκράτορος
08 Ιερά Μονή Ξηροποτάμου
09 Ιερά Μονή Ζωγράφου
10 Ιερά Μονή Δοχειαρίου
11 Ιερά Μονή Καρακάλλου
12 Ιερά Μονή Φιλοθέου
13 Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας
14 Ιερά Μονή Αγίου Παύλου
15 Ιερά Μονή Σταυρονικήτα
16 Ιερά Μονή Ξενοφώντος
17 Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου
18 Ιερά Μονή Εσφιγμένου
19 Ιερά Μονή Αγίου Παντλεήμονος
20 Ιερά Μονή Κωνσταμονίτου

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.