Κρούσματα κορωνοϊού σε ιερείς και πιστούς διαπιστώνονται τις τελευταίες μέρες στον Έβρο, την στιγμή που ο αριθμός των μολύνσεων αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Παράλληλα, προβληματισμό προκαλούν αναφορές για περιπτώσεις λειτουργίας ορισμένων ιερών ναών με μεγαλύτερο από τον προβλεπόμενο αριθμό πιστών.

Χαρακτηριστική της κατάστασης που φαίνεται να επικρατεί είναι η είδηση για πιθανή διασπορά κορωνοϊού σε εκκλησία της πόλης του Διδυμοτείχου που μετέδωσε το thrakinea.gr. Όπως αναφέρεται, ο ιερέας και πιστοί που συμμετείχαν στη θεία λειτουργία να έχουν βρεθεί θετικοί. Η εκκλησία λειτούργησε τελευταία φορά στις 28 Μαρτίου, ενώ υπήρχε και επικοινωνία της πολιτικής προστασίας με την μητρόπολη.

Μάλιστα η μητρόπολη Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου, προχώρησε σε απολύμανση του ιερού ναού, ο οποίος βρίσκεται εντός της πόλης του Διδυμοτείχου. Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο οι πιστοί όσο και ο ιερέας αναρρώνουν στα σπίτια τους, χωρίς να έχουν παρουσιάσει βαριές επιπλοκές.

Να σημειώσουμε πως πριν λίγες ημέρες και η ΕΡΤ Ορεστιάδας έκρουε το καμπανάκι του κινδύνου, γράφοντας για τον εντοπισμό αρκετών κρουσμάτων στο βόρειο Έβρο, που όπως τόνιζε, προέρχονταν από τον εκκλησιαστικό χώρο.

Ταυτόχρονα, αναγνώστες μας καταθέτουν τον προβληματισμό τους, για περιπτώσεις λειτουργιών, σε ορισμένους ναούς, τόσο τις Κυριακές, όσο και κάθε Παρασκευή, στους Χαιρετισμούς, όπου διαπιστώνεται η συμμετοχή αρκετά μεγαλύτερου αριθμού πιστών, από τον προβλεπόμενο.

Σε αυτό το πλαίσιο, απευθύνουμε κάποια ερωτήματα προς τις αστυνομικές αρχές του Έβρου: Πόσοι έλεγχοι έχουν γίνει, εντός ιερών ναών, για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, το τελευταίο τρίμηνο; Πόσες παραβάσεις διαπιστώθηκαν; Πόσα πρόστιμα επιβλήθηκαν;

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.