Ο πρωθυπουργός, ωστόσο τόνισε πως «η αύξηση την οποία αποφασίζουμε σήμερα προφανώς και δεν καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων», συμπλήρωσε δε ότι: «Θέλω να θυμίσω, όμως, ότι έρχεται σε συνέχεια ενός γιγαντιαίου προγράμματος το οποίο ξεπέρασε τα 40 δισ. ευρώ, το οποίο επί 18 μήνες στήριξε το εισόδημα, τις θέσεις εργασίας, αλλά και τη ρευστότητά των επιχειρήσεων».

Στήριξη των χαμηλότερα αμειβόμενων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός – Τι είπε για φοροαπαλλαγές – «Όσο πιο γρήγορα φύγει ο κίνδυνος για την υγεία, τόσο πιο γρήγορα θα έρθει η ανάπτυξη» – Συλλογικό καθήκον ο εμβολιασμός
Την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2% για φέτος ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του, «παρά την αντίθετη εισήγηση των εκπροσώπων των επιχειρήσεων, η Κυβέρνηση αποφάσισε για φέτος την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2%». Απευθυνόμενος προς τους υπουργούς ο κ. Μητσοτάκης είπε πως στον σχετικό διάλογο που προηγήθηκε, οι Συνομοσπονδίες των επαγγελματιών, των βιοτεχνών, των μεγάλων επιχειρήσεων, των εμπόρων, είχαν ζητήσει το πάγωμα του κατώτατου μισθού λόγω των ειδικών συνθηκών που επέφερε η πανδημία.

Πληρώνονται τα αναδρομικά συνταξιούχων, των οποίων η πληρωμή αναβλήθηκε

τον προηγούμενο μήνα για τεχνικούς λόγους

Συγκεκριμένα την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι εξής πληρωμές αναδρομικών:

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ,

Την Τρίτη 27 Ιουλίου 2021 θα καταβληθούν αναδρομικά από την εφαρμογή του νόμου 4760/2020 (συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου 2016)

Την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021 θα καταβληθούν αναδρομικά από την αναπροσαρμογή ποσοστών αναπλήρωσης του νόμου 4670/20 (συνταξιούχοι του Δημοσίου)

Για τις λεπτομέρειες των πληρωμών θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση από τον e-ΕΦΚΑ

Σχετικά: Πληρώνονται οι συντάξεις Αυγούστου 2021. Πότε μπαίνουν στα ΑΤΜ

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.