Συγκλόνισε την Ελλάδα η χθεσινή είδηση της αυτοκτονίας του π. Σταύρου Τσακόγια που εντοπίστηκε απαγχονισμένος στη Νέα Αγχίαλο.

Όπως γράψαμε χθες στα άρθρα Π. Σταύρος Τσακόγιας: ΣΟΚ στο πανελλήνιο από την αυτοκτονία του αγαπητού Ιερέα  

και Βόλος: Ιερέας αυτοκτόνησε πριν τον αρραβώνα του γιου του

τραγικό τέλος έδωσε ο π. Σταύρος Τσακόγιας, ο ποιος βρέθηκε απαγχονισμένος σε χωράφι μεταξύ Νέα Αγχιάλου και Μικροθηβών.

Εκτός της οικογένειάς του και της κοινής γνώμης, συγκλονισμένη είναι και η Μητρόπολη Δημητριάδος, στην οποία υπαγόταν ο π. Σταύρος Τσακόγιας.

Το γεγονός προκαλεί θλίψη για έναν άνθρωπο, έναν κληρικό ιδιαίτερα αγαπητό στο περιβάλλον του και στο ποίμνιο. Ιερέα που υπηρετούσε και ως πνευματικός.

Παρόλα αυτά όμως το περιστατικό αυτό δεν παύει να αντίκειται στους ιερούς κανόνες της Εκκλησίας τους οποίους καταστρατηγεί.

Πραγματοποιείται κατ εντολήν της Μητροπόλεως κανονική κηδεία.

Σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες, στην περίπτωση κηδείας ενός αυτόχειρα Ιερέα, δεν πρέπει να τον βάλουν στον Ναό, ούτε επιτρέπεται να του περάσουν Ακολουθία.

Πως θα πει ένας Ποιμενάρχης – Μητροπολίτης ΄΄Ότι συ η ζωή και η Ανάστασης΄΄ εφόσον ένας Ιερέας αφαίρεσε τη ζωή του και δεν θα δει Ανάσταση .

Εξαιρέσεις υφίστανται μονάχα στην περίπτωση που κάποιος αυτόχειρας Ιερέας έχρηζε ψυχιατρικής παρακολούθησης και πιστοποιείται αυτό από ειδικό χαρτί.

Είναι άξιο απορίας πως δεν είχε βοηθηθεί μέχρι τώρα  εν λόγω Ιερέας, ο οποίος υπηρετούσε και ως πνευματικός.

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4.25 (4 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.