ΤΙ ΩΡΑ ΘΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Μεγάλες αλλαγές για τα σχολεία έχει στα σχέδιά του το Υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα, από την επόμενη σχολική χρονιά (2019-2020) το πρώτο κουδούνι -σχεδιάζεται- να χτυπά αργότερα. Όπως είχε δηλώσει ο υπουργός, κ. Κώστας Γαβρόγλου, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ: «Είναι μια σκέψη που επεξεργαζόμαστε, γιατί διεθνείς έρευνες δείχνουν ότι αυτό ευνοεί πολύ τα παιδιά και τις οικογένειες». Μια τέτοια αλλαγή μοιάζει εφικτή, αν και δύσκολη, γιατί αλλάζει συνήθειες χρόνων. Αντί λοιπόν τα μαθήματα να ξεκινούν στις 8.15, η έναρξη θα μετακινηθεί για δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, στις 9.00 το πρωί. Αν κάτι τέτοιο συμβεί, η ώρα λήξης του σχολικού ωραρίου θα μετακινηθεί κατά 45 λεπτά αργότερα.

Παρότι η απόσταση των 45 λεπτών δε φαντάζει τόσο μεγάλη, ίσως να είναι σημαντική.

Έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί έχουν αποδείξει πως οι αποδοτικότερες ώρες του εγκεφάλου είναι μεταξύ 10.00- 13.00.

Νωρίτερα ακόμα το μυαλό βρίσκεται στο στάδιο μετάβασης από τον ύπνο στην ενεργό δράση, και για να το θέσουμε απλά υπολειτουργεί. Επομένως η αλλαγή αυτή μπορεί ιδανικά να μεγεθύνει τις επιδόσεις των μαθητών στα σχολεία.

Από την άλλη πλευρά, μπορούν να προκύψουν σημαντικές δυσκολίες. Πολλοί γονείς, ιδιαίτερα παιδιών που βρίσκονται σε τάξεις του δημοτικού, θα έχουν πρόβλημα στο να πηγαίνουν τα παιδιά αργότερα στο σχολείο και να φτάνουν στις δουλειές τους στην ώρα τους.

Παράλληλα, για πολλούς μαθητές οι εξωσχολικές δραστηριότητες ξεκινούν αμέσως μετά το σχολείο.

Αυτό σημαίνει πως αν η λήξη του σχολικού ωραρίου μετακινηθεί 45 λεπτά αργότερα, ολόκληρο το πρόγραμμά τους θα πρέπει να αλλάξει.

Με εγκύκλιό του ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, ενημερώνει για τη χρήση κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών συσκευών στις σχολικές μονάδες.

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο Τι ώρα θα αρχίζουν τα σχολεία.

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.