Τη μνήμη του πολιούχου της Αγίου Σπυρίδωνα πανηγυρίζει σήμερα η Κέρκυρα. Οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν φέτος εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού δυστυχώς δεν επιτρέπουν στον πιστό λαό της πόλης να παραβρεθεί στις λατρευτικές εκδηλώσεις καθώς οι ιερές ακολουθίες τελούνται κεκλεισμένων των θυρών.

Παρακολουθήστε ζωντανά τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία από το Ιερό προσκύνημα του Αγίου στην Κέρκυρα, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Σε κλίμα χαρμολύπης ο Πανηγυρικός Εσπερινός

Αρχιερατικός Εσπερινός κεκλεισμένων των θυρών τελέστηκε χθες στο ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα, στα πλαίσια του εορτασμού της μνήμης του Αγίου, η οποία φέτος γιορτάζεται σε κλίμα χαρμολύπης.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε και μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ενώ η ακολουθία μεταδόθηκε από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως imcorfu.gr καθώς και από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς των Ιερών Μητροπόλεων Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Λαρίσης και Τυρνάβου και τον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Μητροπόλεως Κερκύρας.

Απευθυνόμενος σε όσους παρακολουθούσαν την ακολουθία από και από τοπικά τηλεοπτικά κανάλια και μέσω Διαδικτύου και προς τος ακροατές ο Μητροπολίτης Κερκύρας στάθηκε στον θεϊκό νου του Αγίου Σπυρίδωνος, στο ότι αξιοποίησε το κατ’ εικόνα Θεού και κράτησε τον νου του προσηλωμένο στον Θεό. Οι άνθρωποι σήμερα έχουμε διασπαστεί. Έχουμε παραδοθεί στον εγωκεντρισμό. Ολιγοπιστούμε. Αρνούμαστε τον νου που οδηγεί στον Θεό, ακολουθώντας τον ορθολογισμό. Κι έτσι φτάσαμε να μην μπορούμε να τιμήσουμε τον Άγιο παρόντες στον ναό του. Μάλιστα έχουμε να αντιμετωπίσουμε την κακία των ανθρώπων, που πολλές φορές καταδίδουν όσους συνανθρώπους τους θέλουν να προσκυνήσουν τον Άγιο.

Νους πράος ο νους του Αγίου Σπυρίδωνος. Νους ταπεινός που έρχεται να συναντήσει έναν λαό που επαίρεται για τα επιτεύγματα του, για το ότι μπορεί να ζήσει χωρίς Θεό και τώρα ζούμε τα επίχειρα αυτής της πραγματικότητας να ζούμε χωρίς Θεό.

Νους ακέραιος ο νους του Αγίου Σπυρίδωνος. Νους που αναζητεί το θέλημα του Θεού. Νους που γνωρίζει την αλήθεια. Νους που γνωρίζει τον προσανατολισμό της ζωής. Γι’ αυτό όποιος τον ακολούθησε και τον ακολουθεί βρίσκει την οδό της σωτηρίας!

Πού είναι σήμερα όλοι αυτοί οι ευεργετηθέντες από τον Άγιο, σπουδαίοι, αλλά και καθημερινοί; Ποὺ είναι αυτοί που ευεργετήθηκαν από την Εκκλησία; Η πνευματική κρίση ξέσπασε σε κρίση υγείας και σε κρίση οικονομίας, όντας αγνώμονες απέναντι στον Θεό. Και η αχαριστία θα είναι αιώνια πληγή σε όσους δεν χαρακτηρίζονται από τον νου του Αγίου Σπυρίδωνος!

Ο κ. Νεκτάριος έκλεισε τον λόγο του στρεφόμενος προς το ιερό σκήνωμα του Αγίου που ατενίζει αυτές τις ημέρες έναν άδειο ναό: «Σήμερα γιορτάζουμε τον Άγιο Σπυρίδωνα μόνοι, μονώτατοι! Όμως, Άγιε Σπυρίδωνα, μην κρατήσεις την αμαρτία, την αγνωμοσύνη, την αδιαφορία την απόσταση των ανθρώπων από την αλήθεια! Προσεύχου για μας! Όπως βοήθησες, συνέχισε να βοηθάς, την Κέρκυρα, την Ελλάδα, το Γένος, όλη την ανθρωπότητα να ξεπεράσει τον πόνο και την λύπη, αλλά και να ξαναβρούμε πίστη και ευγνωμοσύνη στον Θεό και στους Αγίους μας!».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.