ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Για ποιο λόγο ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος επιτέθηκε στον π Δημήτριο και την Εκκλησία των Αγίων Ισιδώρων, η οποία ανήκει στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Τις προθέσεις αρκετών Ιεραρχών έδειξε η χθεσινή στάση του Σεβ Μητροπολίτου Αργολίδος Νεκταρίου ο οποίος ξιφουλκεί εναντίον του λαοφιλούς εφημέριου των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, π Δημήτριου.

Η Εκκλησία πέρασε μια αρκετά δύσκολή περίοδο μέσα στην πανδημία σε όλους τους τομείς. Κράτησε υπεύθυνη στάση και συνέβαλε τα μέγιστα στο να αντιμετωπίσουμε όλοι μας την πρωτοφανή αυτή κατάσταση.

Η Εκκλησία των Αγίων Ισιδώρων είναι ίσως το πιο δημοφιλές και γνωστό προσκύνημα της Ορθοδοξίας στην Ελλάδα. Καθημερινά προσέρχονται χιλιάδες πιστοί από κάθε γωνιά της χώρας, τα Σαββατοκύριακα και τις γιορτές ο αριθμός των πιστών ζαλίζει. Μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους οι οποίοι αναζητούν τον παρηγορητικό λόγο και την ευλογία του χαρισματικού Ιερέα π Δημήτριου, πνευματικού τέκνου του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.

Την ώρα που οι Ναοί έχουν στραφεί στην τεχνολογία και οι Ιερείς έχουν εξελιχθεί σε Youtubers, υπάρχει μια άτυπη κόντρα ΚΑΙ για το θέμα επιρροής στο ιντερνετικό κοινό. Σε ένα κοινό το οποίο στην μεγαλύτερη πλειοψηφία του ακολουθεί τους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού.

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα έχουμε το εξής παράδοξο.

Προχθές για παράδειγμα , κατά την εορτή των Αγίων Πάντων, σε μια κεντρική Εκκλησια των Αθηνών που γιόρταζε, οι πιστοί ήταν δεν ήταν 250- 300 παρουσία 3 ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ.

Την ίδια στιγμή στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού, δεν έχει ΠΑΤΗΣΕΙ ποτέ σε καμία γιορτή κανένας Αρχιερέας παρόλο που ανήκει στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, και μόνος του ο π Δημήτριος ΄΄μάζεψε΄΄ 30 με 40 χιλιάδες πιστούς. Τα νούμερα και η διαφορά είναι ΧΑΟΤΙΚΗ.

Έτσι εξηγούνται πολλές γκρίνιες και χτυπήματα κάτω από τη μέση, χωρίς καμία βάση. Ο π Δημήτριος ΔΕΝ είναι απατεώνας, ΔΕΝ κοροιδεύει τους πιστούς, ΔΕΝ προφητεύει δήθεν γεγονότα, ΔΕΝ ισχυρίζεται ότι κάνει θαύματα. Ασκεί απλώς τα λειτουργικά του καθήκοντα ως οφείλει σαν Ορθόδοξος Ιερέας, πληρώνει τις υποχρεώσεις του σαν Ναός της Αρχιεπισκοπής , μνημονεύει κανονικά τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Είναι πάντοτε με το χαμόγελο, πάντοτε έτοιμος να βοηθήσει και να συνδράμει.

ΔΕΝ κοιμάται για 3 μέρες σερί όταν προσέρχονται πολλοί συνάνθρωποι μας γιατί θέλει να τους ευλογήσει, να τους μιλήσει, να τους ανακουφίσει ΕΝΑΝ ΠΡΟΣ ΕΝΑΝ.

Εδώ λοιπόν έχουμε το εξής πρόβλημα:

Τι γίνεται όταν ορισμένοι Ιεράρχες πιέζουν να εκδιωχθεί ένας Ιερέας από τον πιο δημοφιλή Ναό της Ελλάδος;

Προσδοκούν ίσως πως αν πάει σε κανέναν άλλο ναό θα σταματήσουν όλα αυτά που τους ενοχλούν.

Έχοντας ζήσει από κοντά το έργο του π Δημήτριου μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως ακόμη και σε ΥΠΟΓΕΙΟ να τον βάλουν, ακόμη και τον Σταυρό να του πάρουν, ακόμη και τα ρούχα να του αφαιρέσουν, ακόμη και την αξιοπρέπεια και το φρόνημα να του λυγίσουν, πάλι δεκάδες χιλιάδες θα μαζεύονται έξω από το ΥΠΟΓΕΙΟ ΤΟΥ.

Ας επικρατήσουν οι φωνές της λογικής και της σύνεσης, ας απομονωθούν οι ακραίες κραυγές.

Μέσα σε τόσο δύσκολες καταστάσεις που περνά το Έθνος μας, το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι ένα ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΣΧΙΣΜΑ στην Εκκλησία της Ελλάδος.

π Γ Ξ

ΥΓ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΩΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΡΕΑΛΙΣΜΟ, ΣΥΝΕΣΗ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.