Την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών επισκέφθηκε χθες το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος από το μεσημέρι της Τρίτης βρίσκεται στην Αθήνα στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου για τα 100 χρόνια του περιοδικού Θεολογία.

Τον Παναγιώτατο καλωσόρισε εγκάρδια ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος καθώς και κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Κατά τη συνάντηση παρέστησαν εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου οι Σεβ. Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, ο Μ. Εκκλησιάρχης κ. Άετιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου και ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου κ. Ελευθέριος Χρυσοχόου.

Εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος παρέστη ο νέος Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμανδρίτης π. Ιωάννης Καραμούζης και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος μετέβησαν στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αθηνών όπου κήρυξαν την έναρξη του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου για τα 100 χρόνια του περιοδικού Θεολογία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.