Η Ουκρανία απειλείται από νέο κύμα αποσταθεροποίησης οργανωμένης από τη Ρωσία σε διάφορους τομείς: Από τον ενεργειακό τομέα μέχρι την στρατιωτική απειλή. Τέτοια ήταν η πρόβλεψη του πρώτου αναπληρωτή επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας Ρουσλάν Ντέμτσενκο, μεταδίδει η εφημερίδα «Fakti». «Στην Ουκρανία πλησιάζει νέο κύμα αποσταθεροποίησης, και πιο συγκεκριμένα – η οποία θα προκαλείται απ’ έξω με εσωτερικές αναταράξεις σε διάφορους τομείς» επεσήμανε ο Ντέμνσενκο.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η αποσταθεροποίηση που προκαλεί το Κρεμλίνο ενδεχομένως να σημειωθεί στους εξής τομείς:

Ενεργειακή κρίση λόγω μειωμένης μεταφοράς φυσικού αερίου, ευκαιρίες για αντίστροφη παροχή φυσικού αερίου στην Ουκρανία και αποκλεισμό της πρόσβασης σε εναλλακτικές πηγές. Ο αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας υπενθύμισε ότι η Μόσχα έχει ήδη μπλοκάρει την εξαγωγή γαιάνθρακα στην Ουκρανία και εμποδίζει και τις προμήθειες του από το Καζακστάν.
Διαμαρτυρίες «αντιεμβολιαστών», που οργανώνονται μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης που ελέγχονται από τη Ρωσία και τους καθοδηγητές κοινής γνώμης που έχουν σχέση με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.
Απαξίωση των ουκρανικών αρχών με διάφορα προσχήματα, όπως ο δήθεν έλεγχος της χώρας από τη Δύση μέχρι τη διαφθορά και τις σχέσεις με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.
Υποκίνηση ακραίων δεξιών δυνάμεων για τη διοργάνωση κινητοποιήσεων για τη μάχη με την «εσωτερική κατοχή»
Στρατιωτική απειλή – χρήση στρατιωτικής βίας. Ο Ντεμτσένκο πιστεύει ότι η πραγματική εμπλοκή των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων είναι υπαρκτός κίνδυνος, πιθανότατα, μόνο αφού το Κρεμλίνο δημιουργήσει μια «εικόνα» συνολικής αποσταθεροποίησης στην Ουκρανία.
«Οι συνεχείς στρατιωτικοί ελιγμοί κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας και η απειλή επιθετικών επιχειρήσεων (τοπικών, μεγάλης κλίμακας, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης του εδάφους της Λευκορωσίας) γίνονται σταδιακά όργανο συνεχούς διατήρησης της ατμόσφαιρας νευρικότητας στην Ουκρανία. Ταυτόχρονα, η γραμμή μεταξύ του εκβιασμού της απειλής μιας επιθετικότητας και της πραγματικής προετοιμασίας για αυτήν είναι θολή και η αφορμή για στρατιωτική επίθεση μπορεί να βρεθεί ανά πάσα στιγμή», τόνισε ο αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας.

Η χειραγώγηση της κατάστασης ασφαλείας στην γραμμή σύγκρουσης του ουκρανικού στρατού με τις δυνάμεις κατοχής στις περιοχές του Ντονμπάς που τελούν υπό κατάληψη. Όπως επεσήμανε ο Ντέμτσενκο, το Κρεμλίνο ελέγχει τον στρατό κατοχής στο Ντονμπάς και έχει όλα τα εργαλεία προκειμένου ανά πάσα στιγμή να προκαλέσει ένταση στην περιοχή.
Η παροχή ρωσικών διαβατηρίων στους κατοίκους των προσωρινά κατειλημμένων περιοχών, με τη συνδρομή της Μόσχας, μπορεί ανά πάσα στιγμή να δώσει στη Μόσχα το «χαρτί» των δήθεν Ρώσων πολιτών στο Ντονμπάς.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ντέμτσενκο, η κορύφωση μιας τέτοιας αποσταθεροποίησης μπορεί να συμβεί είτε τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο του 2021 είτε τον Φεβρουάριο-Απρίλιο του 2022. Παράλληλα, ο Ντεμτσένκο υπενθύμισε το υψηλό επίπεδο πολεμικής ετοιμότητας του ουκρανικού στρατού και την άνευ προηγουμένου υποστήριξη της Ουκρανίας από διεθνείς εταίρους. Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα αυτά θα βοηθήσουν την Ουκρανία να ανταπεξέλθει στις όποιες εξελίξεις.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.