Τη δομή φιλοξενίας του Σχιστού επισκέφθηκε η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ανναλένα Μπέρμποκ, συνοδευόμενη από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη.

Το μνημείο του Ολοκαυτώματος στην Αθήνα ήταν η πρώτη «στάση» στην περιοδεία της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών η οποία κατέθεσε λευκά λουλούδια στο Μνημείο και ενημερώθηκε για τον χώρο.

Ο δεύτερος σταθμός της Γερμανίδας ΥΠΕΞ ήταν η δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Σχιστό. Η κ. Μπέρμποκ συνοδευόταν από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, ο οποίος φρόντισε για την ξενάγηση και την ενημέρωση του προγράμματος που ακολουθείται στη Δομή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου, σε δήλωσή του μετά το πέρας της επίσκεψης ο κ. Μηταράκης επεσήμανε ότι «το μεταναστευτικό είναι μία κρίση που αφορά όλη την Ευρώπη, μία κρίση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με την αρχή της υπευθυνότητας, και κάθε κράτος είναι υπεύθυνο και για την προστασία των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και για την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Την ίδια στιγμή χρειάζεται ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, ακόμα πιο έντονα για να μοιραστεί πιο δίκαια αυτό το μεταναστευτικό βάρος».

Ο ίδιος εξήρε το ρόλο της Γερμανίας που «έχει παίξει ένα θετικό ρόλο στη δημιουργία του εθελοντικού μηχανισμού μετεγκατάστασης αιτούντων άσυλο στις χώρες πρώτης υποδοχής», ωστόσο «ως Ευρώπη, υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος να διανυθεί».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.