Ο ιερέας των Ρουσοχωρίων παίρνει θέση στις συνωμοσιολογίες που έχουν δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό ότι τάχα μου η Αγία Παρασκευή θύμωσε για το γκρέμισμα του ναού της και σαν τιμωρία επέφερε τους σεισμούς, και δηλώνει σε ανακοίνωσή του.

Ούτε η Αγία Παρασκευή ευθύνεται για τους σεισμούς στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου, ούτε την οργή της έδειξε επειδή την…έθαψαν. Αλλά όπως αποδεικνύεται και ο ίδιος ο ναός δεν θα μπορούσε να σωθεί από τη μανία του Εγκέλαδου ,ενώ δεν μπορούσε να μεταφερθεί αφού δεν είχε…θεμέλια! Τα ιερά αντικείμενα όμως έχουν φυλαχθεί όλα και σύντομα θα γίνει νέος ναός!

Συγκεκριμένα λέει:

“Αγαπητοί Συμπολίτες, “εν Χριστώ Αδερφοί”

Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα, τηλεφωνικές κλήσεις, θεωρίες και συνωμοσιολογικά σενάρια σχετικά με την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής της ενορίας Ρουσσοχωρίων, ως καθ’ ύλην αρμόδιος – ιερέας της ενορίας – δηλώνω τα παρακάτω…

1) Με την άδεια της Ιεράς Μητροπόλεως, έγινε απεθρόνιση της Αγ. Παρασκευής, αφού προηγήθηκε λειτουργία ιερουργούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Ανδρέα και τη συμμετοχή των ενοριτών και άλλων πιστών απο τα γειτονικά χωριά.

2) Τα ιερά λείψανα, εικόνες, βιβλία και ιερά σκεύη, βρίσκονται σε ασφαλές μέρος της ενορίας μου.

3) Η μεταφορά του ναού ήταν αδύνατη γιατί το κτίσμα του ιερού ναού δεν είχε θεμέλια.

4) Έχει ήδη προγραμματιστεί η εκ νέου οικοδόμηση ναού στη χάρη της Αγ. Παρασκευής σε χώρο που βρίσκεται εντός της ενορίας μου. Είναι αμφίβολο εάν μετά τους τελευταίους σεισμούς θα άντεχε ο συγκεκριμένος ναός με βάση την κατασκευή του.

Για τους ανωτέρω λόγους και προκειμένου να μην δημιουργούνται εντυπώσεις και να μην διαδίδονται σκοταδιστικές απόψεις, παρακαλώ το Χριστεπώνυμο κοινό να έχει εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του όλου θέματος απο του καθ’ ύλην αρμόδιους – Ιερα Μητρόπολη & Ενορια Ρουσσοχωρίων – και να σταματήσει η παραφιλολογίά επί του θέματος που μόνο το κακό και κλονισμό πίστεως προκαλεί.

Ο Ιερέας της Ενορίας Ρουσσοχωρίων

π. Πέτρος Ψυλλάκης”.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.