Ο πατήρ Ζαχαρίας Αδαμάκης, πρόεδρος συνδέσμου κληρικών Κρήτης, απαντά στις καταγγελίες Τζανάκη σχετικά με τον ρόλο της εκκλησίας στη διασπορά του κορονοϊού.

Απάντηση στις καταγγελίες που έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, Νίκος Τζανάκης, σχετικά με ευθύνες της εκκλησίας του νησιού στη διασπορά του κορονοϊού, δίνει ο πατήρ Ζαχαρίας Αδαμάκης, πρόεδρος συνδέσμου κληρικών Κρήτης.

«Έχουμε το φαινόμενο αρκετοί ιερείς να παρακούν την Ιερά Σύνοδο και να δημιουργούν συνθήκες υπερμεταδοτικές στις εκκλησίες και στις θρησκευτικές τελετές. Ιερείς που δεν έχουν την αίσθηση ότι υπάρχει κίνδυνος για τους εαυτούς τους και το ποίμνιο τους, πολλές φορές καταπατούν οι ίδιοι τα μέτρα αυτοπροστασίας και δημιουργούν συνθήκες στους ναούς και γύρω από τους ναούς, υπερμετάδοσης» είχε τονίσει ο καθηγητής.

Σε πρωινή του συνέντευξη στο OPEN ο ιερωμένος σημείωσε πως υπάρχει «πράγματι πρόβλημα στο ιικό φορτίο, και στους τέσσερις νομούς».

Εξέφρασε τον σεβασμό και την εκτίμησή του στο πρόσωπο του κ. Τζανάκη και σημείωσε πως για να προχωρήσει σε αυτές τις δηλώσεις «κάτι θα έχει δει, κάτι θα έχει ακούσει».
Αλλά, επεσήμανε πως τα όσα καταγγέλλονται «μάς αδικούν σαν κληρικούς της Κρήτης» και τόνισε πως η πλειονότητα των ιερωμένων έχει εμβολιαστεί και σέβεται τα μέτρα.

«Αυτή η υπόθεση με στεναχωρεί γιατί ασχολούνται πολλοί με κληρικούς της Κρήτης και μας αδικεί αυτό» είπε και σημείωσε οι ιερείς κάνουν προσπάθειες για να σταλεί το μήνυμα της ανάγκης εμβολιασμού.
«Ξέρω από πρώτο χέρι πως όλοι οι κληρικοί της Κρήτης ασχολούνται με τα καθήκοντά τους, γιατί έρχεται 15Αύγουστος, αλλά ασχολούνται και με τον εμβολιασμό και προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο” σημείωσε, ειδικότερα και ενημέρωσε πως το ποσοστό των εμβολιασμένων παπάδων στην Κρήτη φτάσει στο 90%.
«Υπάρχει ένας, δύο άνθρωποι, που μπορεί να έχουν διαφορετική άποψη» είπε, αλλά τόνισε πως «οι αρνητές δεν είναι τόσο πολλοί».
Επανέλαβε πως τα μέτρα τηρούνται, ωστόσο παραδέχθηκε πως μπορεί να υπάρχουν «κάποιοι που δεν προσέχουν όσο θα έπρεπε».
Ξεκαθάρισε, όμως, πως η εικόνα που διαμορφώνεται στο νησί δεν μπορεί να φορτωθεί στην εκκλησία. «Εδώ γίνεται κάθε μέσα χαμός, έχουμε 1 εκατομμύριο τουρίστες» συμπλήρωσε.
Καταλήγοντας τόνισε πως και το 15Αύγουστο οι εκκλησίες θα τηρήσουν τα μέτρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θαυματουργή Λιτανεία Αγίου Ιωάννη του Ρώσου στο Προκόπι Ευβοίας

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.