Τα ελάχιστα υπάρχοντά του αφήνει στους κοντινούς του ανθρώπους και σε τοπικές εκκλησίες ο μακαριστός μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιος με μια χειρόγραφη διαθήκη, 400 λέξεων, που συνέταξε την πρωτομαγιά του 2017.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελευθερία”, η διαθήκη του μακαριστού Ιγνατίου ξεκινά με την επιθυμία του «τα άμφιά μου να παραμείνουν στην Ιερά μου Μητρόπολη, εκτός από δύο πλήρεις αρχιερατικές αμφιέσεις, με μίτρες και μανδύες και πατερίτσες, που θα ‘θελα να πάρουν ο π. Αχίλλιος Τσούτσουρας και ο π. Ιγνάτιος Μουρτζανός.

Επί πλέον ο π. Αχίλλιος θέλω να πάρει όσα χρήματα ευρεθούν κατά την ώρα του θανάτου μου, και τη βιβλιοθήκη μου από τη Σαλαμίνα με τα βιβλία της.

Τα ράσα μου και τα ρούχα μου, ας διανεμηθούν στους ιερείς μας. Τα εν Σαλαμίνι πράγματα, ας τα πάρουν τα ανίψια μου για ανάμνησι, ισομερώς με τον π. Αχίλλιο, αφού αυτός πάρει πρώτα όποιες από τις εικόνες θέλει. Τα εγκόλπιά μου και οι Σταυροί μου θα ΄θελα να μείνουν στην Ιερά Μητρόπολη.

Τα εγκόλπια που είναι ολίγο αναξιώτερα λόγου, ας δοθούν στις Ενορίες, στις Εφέστιες Ιερές Εικόνες της. Ο π. Ιγνάτιος μπορεί να πάρει και καμμιά στολή ακόμη ή ένα καλό Επιγονάτιο».

Ακολούθως ο μακαριστός Ιγνάτιος ευχαριστεί τον Θεό «για ό,τι μου προσέφερε: τη ζωή, τη χαρά, του καλούς Γονείς, τ΄αδέλφια, την Αγία Ιερωσύνη και Αρχιερωσύνη, τις πολλές θλίψεις και τις οδύνες αλλά και τις άπειρες δόξες και χαρές.

Προ πάντων την πολλή αγάπη που αναξίως απήλαυσα εν τη ζωή μου, από όλα τα περιβάλλοντα στα οποία έζησα. Τον ευχαριστώ για τον όμορφο κτιστό κόσμο του, στον οποίο έζησα τόσα χρόνια, και χάρηκα τον ήλιο, τα παιδιά, τα λουλούδια, τα πουλιά, τη θάλασσα την πλατειά και τους εύφορους ευωδιαστούς κάμπους.

Για τις χάριτες και τις ικανότητες με τις οποίες με κατεκόσμησε, για τους καλούς ανθρώπους τους οποίους μου έστειλε και ως Άγγελοι Θεού με πρόσεχαν.

Τον π. Αχίλλιο, τον π. Ιγνάτιο, αλλά και ένα πλήθος αγίων ανθρώπων που με δίδαξαν, με καθωδήγησαν. Τον αοίδημο Γέροντά μου π. Δαμασκηνό Κατρακούλη, τις μοναχές που ζήσαμε τους ίδιους πνευματικούς παλμούς, και όλα τα αγαθά».

Και η υπογραφή:

Αυτή είναι η ταπεινή ιδιόγραφη διαθήκη μου,

ο Διαθέτης
ο Λαρίσης Ιγνάτιος”

kosmoslarissa.gr

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.