Ερχονται για πρώτη φορά ξενοι φοιτητές με δίδακτρα σε ελληνικά πανεπιστήμια. Ανάμεσα σε 52 ειδικότητες των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) θα μπορέσουν να κάνουν τις επιλογές τους οι υποψήφιοι, που θα λάβουν μέρος στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, συμπληρώνοντας για πρώτη φορά παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο.

Ανάμεσα στις ειδικότητες υπάρχουν πολλές σύγχρονες οι οποίες έχουν μεγάλη ζήτηση στην αγορά και προσφέρουν το προνόμιο της γρήγορης επαγγελματικής αποκατάστασης σε υποψήφιους οι οποίοι δεν θα μπορέσουν ή δεν θα θελήσουν να φοιτήσουν σε κάποια πανεπιστημιακή σχολή. Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις ειδικότητες και τον αριθμό των εισακτέων στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων που υποβάλλουν παράλληλο μηχανογραφικό, σε κάθε περιφερειακή διεύθυνση.

Ενδεικτικά, ιδιαιτέρως δημοφιλείς ειδικότητες είναι: τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής – πολυμέσα/web designer-developer/video games, τεχνικός τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων φιλοξενίας, τεχνικός εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στέλεχος διατροφής και διαιτολογίας, τεχνικός τεχνολογίας ενδύματος και υποδήματος – σχεδιαστής μόδας, στέλεχος δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας, εσωτερική αρχιτεκτονική διακόσμηση και σχεδιασμός αντικειμένων, τεχνικός βιολογικής/οργανικής γεωργίας.

Οπως τονίζει το υπουργείο Παιδείας η Επαγγελματική Κατάρτιση αποτελεί μια σημαντική εκπαιδευτική διαδρομή, με δυναμικές επαγγελματικές προοπτικές. Με τη συνολική αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, αναδεικνύουμε στην πραγματικότητα τους πολλαπλούς εκπαιδευτικούς δόμους που μπορούν να ακολουθήσουν οι νέες και οι νέοι μας, υπηρετώντας τις κλίσεις, τις δεξιότητές τους και αυξάνοντας την πιθανότητα της επαγγελματικής τους καταξίωσης. Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι δεν έχουν περιορισμό στο πλήθος επιλογών ΙΕΚ και ειδικοτήτων κατά τη συμπλήρωση του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.