Μετά από αρκετούς μήνες σιωπής, κτύπησε και πάλι χαρμόσυνα η καμπάνα της εκκλησίας της Αγίας Τριάδος στο Δίλοφο, του τέως Δήμου Τριγώνου.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εξωτερικής και εσωτερικής ανακαίνισης του Ιερού Ναού που έγιναν με πρωτοβουλία, επιμέλεια και δαπάνες της Ιεράς Μητροπόλεως αλλά και με προσωπική επίβλεψη και επιστασία του επιχωρίου Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού, ο όποιος διαπιστώνοντας την άθλια κατάσταση λόγω των ζημιών και της φθοράς που επέφεραν ο πανδαμάτωρ χρόνος και οι καιρικές συνθήκες ανέλαβε «να αναστήσει» τον Οίκο του Θεού και να τον αποκαταστήσει προς δόξαν της Παναγίας Τριάδος, αλλά και για να είναι διαχρονικό μήνυμα στους γείτονες, που ποτέ δεν έπαψαν να «ασελγούν» εις βάρος της Δυτικής Θράκης, ότι οι Έλληνες σέβονται και υπερασπίζονται τα ιερά και τα όσια του Γένους τους και της Πατρίδας τους.

Ο Σεβασμιώτατος με συγκίνηση το εσπέρας της 19ης Δεκεμβρίου ε.ε. προσήλθε στο Δίλοφο και τέλεσε τα θυρανοίξια του ανακαινισθέντος Ναού, πλαισιούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Τριγώνου Πρωτοπρ. Αναστάσιο Δεφελούδη και τον εφημέριο της ενορίας Πρωτοπρ. Χαράλαμπο Πολίτη ο όποιος, παρά τα προβλήματα υγείας που τον βασανίζουν, φιλότιμα διακονεί τα τελευταία χρόνια στην ακριτική περιοχή του Τριγώνου.

Ο Δίλοφός, κτισμένος στις όχθες του ποταμού Έβρου, βρίσκεται δίπλα στην μεθοριακή γραμμή της Ελλάδος με την Τουρκία και πολύ κοντά στο Τριεθνές, Ελλάδος – Τουρκίας – Βουλγαρίας. Σήμερα δυστυχώς έχει μόνον 25 μονίμους κατοίκους, οι πλείστοι των οποίων είναι υπέργηροι.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.