Την Κυριακή 28 Αυγούστου ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ανδρέας, μετέβη στην Ενορία Δραπετίου, όπου τέλεσε την ακολουθία των θυρανοιξίων στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Προδρόμου.

Ο σεισμόπληκτος ναός ανακαινίστηκε πλήρως από τον Δραπετιανό δωρητή κ. Μαρίνο Κουμαρτζάκη. Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της καθ’ημας Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. Επιφάνιος Ζαχαράκης, ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Στυλιανός Βλαστός, ο Πρωτοπρεσβύτερος Μαρίνος Πατεράκης και ο εφημέριος της ενορίας Οικονόμος Εμμανουήλ Βλαστός, ενώ το ιερό αναλόγιο διακόνησε ο διάκονος Πέτρος Αράπογλου.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε εκ καρδίας τον κ. Μαρίνο Κουμαρτζάκη, τη σύζυγο του Ιωάννα, τα παιδιά του Μιχάλη και Ευτυχία και τα εγγόνια τους, για τη γενναία προσφορά του πατέρα των στην Ενορία, ενώ του απένειμε τιμητική πλακέτα ως ενθύμιο. Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε και τη πνευματική διάσταση της αποκατάστασης ένος Ναού. Ακολούθησε γεύμα με κρητικό συγκρότημα που παρέθεσε ο δωρητής σε όλους τους συγχωριανούς του. Στην συνέχεια ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας μετέβη στο Λύττο-Ξυδά όπου τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αείμνηστου πρώην αρχηγού ΓΕΑ, βουλευτή και υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Δημητρίου Αποστολάκη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.