Μέσα στην αναστάσιμη και πανευφρόσυνη περίοδο που διανύουμε, η Ενορία του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Μετεώρων Πολίχνης, της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, λαμπροφορεί και σεμνύνεται καθώς τελέστηκαν με κάθε λαμπρότητα τα θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Νεκτάριο, Επίσκοπο Πενταπόλεως τον θαυματουργό, το εσπέρας της Τετάρτης 4 Μαΐου 2022.

Στις ευλογημένες στιγμές προστέθηκε και η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου της ταπείνωσης, προερχόμενο από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Μενεμένης, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, προς αγιασμό και ευλογία των πιστών.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν Ιερείς της τοπικής Μητροπόλεως με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο αυτής Παν. Αρχιμ. Διονύσιο Πατσάνη ενώ ο φιλάγιος λαός του Θεού προσήλθε μαζικά στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό με επικεφαλής τον Βουλευτή Θεσσαλονίκης κ. Στράτο Σιμόπουλο και τον Δήμαρχο Παύλου Μελά κ. Δημήτριο Δεμουρτζίδη.

Εν συνεχεία τελέστηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός με τον Σεβασμιώτατο να τονίζει στην προσλαλιά του την αξία της διατήρησης της παράδοσης, στους δύσκολους και επικίνδυνους αυτούς καιρούς, και την εδραίωση της πίστης στην Ανάσταση του Σωτήρος Χριστού που σκορπίζει το φως, αναζωογονεί και με τον θάνατό Του νικά τον θάνατο.

Χαρακτήρισε τη δημιουργία του Παρεκκλησίου στον υπερμεγέθη Ιερό Ναό του ηγαπημένου μαθητή του Κυρίου, αποτέλεσμα της ενότητας και της αγάπης του λαού, που βιώνει στην Εκκλησία το θαύμα της Ανάστασης, την αλήθεια, την νίκη της ζωής!

Μέσα σε μια χαρμόσυνη ατμόσφαιρα τίμησε μάλιστα την κα Πουλχερία Ξάνθου για την πολυετή διακονία και προσφορά της στην συγκεκριμένη Ενορία, εκφράζοντας την τιμή και την ευγνωμοσύνη όλων προς το πρόσωπό της.

Ακολούθως ο Μητροπολίτης κ. Βαρνάβας τέλεσε τα θυρανοίξια, τα οποία αποτελούν μια συγκλονιστική μαρτυρία της βαθιάς πίστεως του λαού των Μετεώρων, ο οποίος έχει υψώσει στην περιοχή αυτή τον περικαλλή Ιερό Ναό των νεοφανών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης και τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου που προσπαθεί μέσα στις γενικότερες δυσμενείς συνθήκες να αποπερατώσει χάρη και στις φιλότιμες προσπάθειες του Προϊσταμένου του Ναού Πρωτ. π. Γεωργίου Πολυχρονιάδη.

Ευγνωμοσύνη και αισθήματα χαράς και υπερηφάνειας εξέφρασε ο Σεβασμιώτατος για την πηγαία ευσέβεια του λαού και την θερμή υποστήριξη των τοπικών αρχών, δοξάζοντας το πανάγιο όνομα του Θεού!

Το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει προς προσκύνηση στον ως άνω Ιερό Ναό έως και την Κυριακή 8 Μαΐου 2022, ημέρα που πανηγυρίζει η Ενορία τον προστάτη της Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.