Μητρόπολη Λέρου.

Με εκκλησιαστική τάξη και παρουσία πυκνού εκκλησιάσματος, την Τρίτη 27 Αυγούστου 2019, στις 7 το απόγευμα, έλαβε χώρα η τελετή των θυρανοιξίων του ιδιωτικού Ιερού Ναϋδρίου του Αγίου Δημητρίου, στην περιοχή «Πλάκα» νήσου Λέρου. Κτήτορες του όμορφου και καλαίσθητου Ιερού Ναϋδρίου είναι η οικογένεια Αλεξάνδρου και Ελένης Γιαννακού.

Τα θυρανοίξια τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ.Παΐσιος, με την συμμετοχή του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου και των Ιερέων π.Σωφρονίου Χατζηλάρη, π.Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ, π.Εμμ.Οθίτη, π.Μαξίμου Λιβανού, π.Σεργίου Γουρλά και των ιεροδιακόνων π.Φιλοθέου και π.Ιωάννου.

Την τελετή των θυρανοιξίων παρακολούθησαν ο Δήμαρχος κ. Μιχ.Κόλιας, οι κτήτορες και πολλοί πιστοί, οι οποίοι κατά διαστήματα επληροφορούντο την τάξιν της τελετής από τον Μητροπολίτη μας.

Ο Μητροπολίτης στην σύντομη ομιλία του συνεχάρη τους κτήτορες και ευχήθηκε το Ναύδριο να είναι στερεωμένο εις αιώνας αιώνων ίνα προσφέρεται σε αυτό η Θεία Ευχαριστία και οι προσκυνητές να βρίσκουν την ηρεμία και την γαλήνη και προπάντων να επικοινωνούν με τον Κύριο.

Μετά το πέρας της τελετής των θυρανοιξίων ετελέσθη Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου, συμπαραστατουμένου υπό των Ιερέων π.Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ και π.Εμμ.Οθίτη, ενώ έψαλλαν οι κ.κ. Ισίδωρος Λιβανός, Επαμ.Καννής και Σώζων Λάμπρου.

Τέλος η οικογένεια Αλεξάνδρου και Ελένης Γιαννακού, παρέθεσε πλουσία τράπεζα αγάπης, σε όλο το εκκλησίασμα που παρευρέθηκε στα θυρανοίξια.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.