Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε σήμερα Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου στη θέση «Μαράθι», πλησίον του φράγματος της Χώρας, το οποίο οι κτητορές του το έχουν περιλάμπρως κατακοσμήσει με περίτεχνα εκκλησιαστικά ξυλόγλυπτα και βυζαντινής τεχνοτροποίας εικόνες, με την παρουσία πλειάδος πιστών, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκάς και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Στην προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ συνεχάρη τους κτήτορες και αναφέρθηκε στο σωτηριολογικό περιεχόμενο του γεγονότος της Ενανθρωπίσεως του Κυρίου και στη σημειολογία της Βαπτίσεώς του, και ευχήθηκε σε όλους για το νέο έτος.
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα πλεύσει στην Άνδρο και το εσπέρας θα τελέσει τον Εσπερινό και θα ευλογήσει την Αγιοβασιλειόπιττα για τους Εφημερίους, Επιτρόπους, Ιεροψάλτες και πιστούς της περιοχής Κορθίου, στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης Αϋπατίων.

Ακολούθως, θα ευλογήσει την Αγιοβασιλειόπιττα του Συλλόγου Γυναικών Κορθίου και εν συνεχεία θα μεταβεί στην απομακρυσμένη Άρνη, όπου θα ευλογήσει την Αγιοβασιλειόπιττα του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου.
Αύριο, Κυριακή, 12 Ιανουαρίου, το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Χώρας και θα θα ευλογήσει την Αγιοβασιλειόπιττα για τους Εφημερίους, Επιτρόπους, Ιεροψάλτες και πιστούς της περιοχής Χώρας.
Ακολούθως θα μεταβεί στο Εμπειρίκειο Γηροκομείο για να ευχηθεί για το νέο έτος στη Διοίκηση, το προσωπικό και τους περιθαλπομένους σ’ αυτό γέροντες και γερόντισσες.

Μετά, προσκεκλημένος του Δημάρχου Άνδρου, θα μεταβεί στο εμβληματικό Δημαρχείο της Άνδρου και θα ευλογήσει την Αγιοβασιλειόπιττα του Δήμου Άνδρου.
Αμεσως μετά θα επισκεφθεί διαδοχικά τις Ιερές Μονές Αγίου Παντελεήμονος, Αγίας Μαρίνης, Αγίου Νικολάου και Ζωοδόχου Πηγής, προκειμένου να ευχηθεί για το νέο έτος στις εκεί ασκούμενες Μοναστικές Αδελφότητες.
Το εσπέρας, θα τελέσει τον Εσπερινό και θα ευλογήσει την Αγιοβασιλειόπιττα για τους Εφημερίους, Επιτρόπους, Ιεροψάλτες και πιστούς της περιοχής Γαυρίου-Μπατσίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γαυρίου.
Τη Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα επιτρέψει μέσω Ραφήνας στην Ερμούπολη.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.