Με την παρουσία πλήθους κόσμου και μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός των θυρανοιξίων και στην συνέχεια τελέστηκε ο πρώτος πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του Αγίου Παντελεήμονος στον νεόδμητο περικαλλές Παρεκκλήσιο, που ανήγειρε με δικές της δαπάνες και φροντίδες η οικογένεια του δραστήριου, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, επιχειρηματία κ. Παντελή Μπούμπουρα, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Κοντοπούλι Λήμνου.

Μετά από πρόσκληση του κ. Μπούμπουρα και με την κανονική άδεια, εντολή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λήμνου κ. Ιεροθέου τις Ιερές Ακολουθίες τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης μαζί με ιερείς της περιοχής.

Ο Πρωτοσύγκελλος π. Συμεών μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του οικείου ποιμενάρχου κ. Ιεροθέου, αλλά και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, τόσο προς την οικογένεια του κ. Μπούμπουρα όσο και προς όλους τους κατοίκους της ενορίας. Αναφέρθηκε στον λόγο του ο Πρωτοσύγκελλος π. Συμεών στην μορφή του Αγίου Παντελεήμονα, στα ιδιαίτερα χαρίσματα που είχε λάβει από τον Θεό, για να προσφέρει την διακονία του στους ανθρώπους και κυρίως στο ιαματικό χάρισμα. Μάλιστα, ο π. Συμεών παρουσίασε τρόπους με τους οποίους ο κάθε άνθρωπος, τόσο του χθες όσο και του σήμερα, ο κάθε κουρασμένος, ταλαιπωρημένος, θλιμμένος, απογοητευμένος, δοκιμαζόμενος άνθρωπος μπορεί να γίνεται αποδέκτης αυτής της ιαματικής παρουσίας, αλλά συγχρόνως και φορέας της για τους άλλους ανθρώπους και ιδίως τους περιθωριακούς, τους αδύναμους και αδικημένους.

«Η αγάπη είναι η θεραπεία, το φάρμακο για κάθε ασθένεια, σωματική και πνευματική. Η αγάπη είναι η υγεία του ανθρώπου και του κόσμου» τόνισε με έμφαση στο πολυπληθές εκκλησίασμα ο Πρωτοσύγκελλος π. Συμεών.

Στο τέλος της τελετής τον λόγο έλαβε ο κ. Βασίλειος Μπούμπουρας, ο οποίος επιμελήθηκε της ανεγέρσεως του νέου Ναού προς τιμήν του πατέρα του και του μικρού υιού του Παντελή, αλλά και σε εκπλήρωση οικογενειακού τάματος.

Ο κ. Βασίλειος Μπούμπουρας ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Πρωτοσύγκελλο την Αρχιεπισκοπής για την αποδοχή της τιμής της πρόσκλησης, ευχαρίστησε τον ιερέα του χωριού π. Πολυχρόνη Διαμαντόπουλο για την σημαντική του συμβολή στην ανέγερση του Ναού, όλους τους συγχωριανούς του και αναφέρθηκε με εμφανή συγκίνηση στον πατέρα του Παντελή Μπούμπουρα ως πρότυπο και παράδειγμα ζωής.

Η οικογένεια Μπούμπουρα δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό και άλλους επιχειρηματικούς τομείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.