Το εσπέρας του Σαββάτου 27 Ιουνίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.κ. Παΐσιος, συμπαραστατούμενος υπό του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, του εφημερίου π.Γεωργίου Χατζηδάκη και πολλών ιερέων της νήσου, με κάθε επισημότητα ετέλεσαν τα θυρανοίξια του ανακαινισθέντος ενοριακού ιερού ναού Ζωοδόχου Πηγής Καλαμιωτίσσης Πόθιας Καλύμνου.

Στην τελετή παρέστησαν οι τοπικές Αρχές και πολύς κόσμος.

Μετά από τρία χρόνια ολοκληρώθηκαν οι οικοδομικές εργασίες αποκατάστασης, λόγω των εκτεταμένων ζημιών που είχε υποστεί ο ναός κατά τον σεισμό της 21ης Ιουλίου 2017, με την οικονομική βοήθεια των άξιων ομογενών συμπατριωτών μας Γιάννη Χαλίκου καί Γ.Ντόβελου και την βοήθεια την τεχνική εθελοντών όπως του π.Κ.Σμαλιού και άλλων.

Εκτός από τις εργασίες στο εσωτερικό του Ιερού Ναού, οι οποίες έγιναν βάση εγκεκριμένης μελέτης που εκπονήθηκε από εξειδικευμένο τεχνικό μελετητικό γραφείο, πραγματοποιήθηκε μόνωση και στεγανοποίηση της οροφής εξωτερικά και ελαιοχρωματισμοί εσωτερικά και εξωτερικά του Ναού. Όλες οι δαπάνες αποκατάστασης των ζημιών και επισκευών, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά του Ναού, καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου από το κ. Γιάννη Χαλίκο και ανήλθαν στο ποσό των 300.000 ευρώ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.