Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος εξέφρασε τη θλίψη του για την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’ και τα συλλυπητήρια του προς τους οικείους του. «Μου είναι γνώριμοι και αγαπητοί».

Σημείωσε ότι η γνωριμία του με τον Αρχιεπίσκοπο πηγαίνει αρκετά πίσω, από την εποχή που ήταν Ηγούμενος του Αγίου Νεοφύτου. «Ήταν ένας ιερωμένος που είχε ανάμειξη στα κοσμικά».

Τόνισε ότι ήταν σταθερός υποστηρικτής του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. «Δεν μπορώ να ξεχάσω ότι την ημέρα του πραξικοπήματος ήταν στην πλατεία Κωστή Παλαμά με το όπλο στο χέρι και να περιμένει να αντιμετωπίσει τους πραξικοπηματίες. Κρατούσε το καλάσνικοφ και όταν ο Μακάριος έφτασε στην Μητρόπολη Πάφου, ήταν εκεί για να τον υποδεχθεί».

Επεσήμανε ότι ο λόγος τους ήταν ευθύς και οξύς. «Διατύπωνε τις απόψεις του χωρίς φόβο και με πάθος. «Άφησε το στίγμα τους δρώμενα της Εκκλησίας της Κύπρου με σημαντικές μεταρρυθμίσεις».

Ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄ είχε την αντίληψη για τη φιλανθρωπία. «Δεν ήταν καθόλου τσιγκούνης. Τον έζησα σαν συναγωνιστής και θυμάμαι ότι ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.