Έφθασε η ώρα της κατάθεσης της παραπονούμενης για την υπόθεσης άσεμνης επίθεσης, που κατήγγειλε ότι δέχθηκε από τον πρώην Μητροπολίτη Κιτίου, Χρυσόστομο, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας.

Το φερόμενο θύμα, κατά τον επίδικο χρόνο ήταν ανήλικη και κατήγγειλε τα όσα υποστηρίζει ότι βίωσε, μετά από περίπου σαράντα χρόνια, με αφορμή το κίνημα #Metoo, που είχε ξεκινήσει από την Ελλάδα και συνεχίστηκε στην Κύπρο.

Στην προηγούμενη δικάσιμο, στις 9 Μαΐου, ο δικηγόρος του Μητροπολίτη Κιτίου, επεφύλαξε το δικαίωμά του να θέσει ζήτημα δίκαιης δίκης, λόγω του χρόνου που έχει παρέλθει, ενώ κατήγγειλε και «πλημμελή διερεύνηση της υπόθεσης, από την Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Σεπτεμβρίου 2021, ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου Χρυσόστομος δήλωσε μη παραδοχή στην κατηγορία της άσεμνης επίθεσης κατά γυναίκας, η οποία κατά τον Νοέμβριο του 1981 που φέρεται να διαπράχθηκε το αδίκημα, ήταν ανήλικη.

Σημειώνεται πως στις 22 Οκτωβρίου του 2021 το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας-Αμμοχώστου αθώωσε τον Μητροπολίτη τέως Κιτίου για υπόθεση βιασμού γυναίκας, η μαρτυρία της οποίας κρίθηκε αναξιόπιστη και απορρίφθηκε.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.