ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ - Θύμα απάτης Ιερέας - Του απέσπασαν 2.800 ευρώ μέσω διαδικτύου.

Θύμα απάτης επιτήδειων έπεσε 62χρονος Ιερέας μιας και μέσω διαδικτύου επιτήδειοι απατεώνες κατάφεραν και του απέσπασαν συνολικά το ποσό των 17.000 ευρώ.

Όλα ξεκίνησαν αρχές Οκτωβρίου όταν ήρθε μήνυμα στο messenger της σελίδας στο facebook του Ιερού Ναού στον οποίο είναι εφημέριος ο συγκεκριμένος Ιερέας.

Όπως καταγγέλει στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, στο μήνυμα ήταν κάποιος με το όνομα META SUPPORT και του έγραφε πως , η σελίδας σας πρόκειται να τερματιστεί και είχε έναν σύνδεσμο (link) για να πατήσει να το διορθώσει.

Ο Ιερέας πάτησε τον σύνδεσμο, 2 μέρες μετά εμφανίσθηκε πάλι το ίδιο μήνυμα και αυτή τη φορά είχε ένα κυπριακό νούμερο. Παρότρυναν τον Ιερέα να καλέσει για να τον βοηθήσουν με τη σελίδα του Ιερού Ναού που όπως του έλεγαν είχε κολλήσει bug (Ιούς) και θα έπεφτε.

Στο τηλέφωνο του εμφανίστηκε κάποιος δήθεν τεχνικός του facebook ο οποίος του ζήτησε αρχικά 1000 ευρώ για να διορθωθεί το πρόβλημα.

Σε άλλη επικοινωνία δυο εβδομάδες μετά ο τεχνικός ζήτησε άλλα 1600 ευρώ για υπηρεσίες και 200 για να κάνει έναν έλεγχο στη σελίδα! Ο Ιερέας καλόπιστα είχε δώσει τους κωδικούς στα social και του site του Ναού στους αγνώστους.

Τελικά μέσα Νοεμβρίου, όπως καταγγέλει ο Ιερέας στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, του έριξαν τελείως τη σελίδα του Ναού και τον μπλόκαραν στη σελίδα του facebook από διαχειριστή.

π. Βησσαρίων
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.