Απίστευτες καταγγελίες δέχεται καθημερινά η ΕΚΚΛΗΣΙΑonline

Σοβαρότατες καταγγελίες δέχεται καθημερινά η ΕΚΚΛΗΣΙΑonline από γονείς μαθητών οι οποίοι έχουν καταθέσει αίτηση επιστροφής των φακέλων των νέων θρησκευτικών. Παρόλο που αποτελεί δημοκρατικό δικαίωμα κάθε πολίτη να αντιδρά σε οτιδήποτε αισθάνεται ότι θίγει τον ίδιο ή την Πίστη του, ορισμένα στελέχη διδακτικού προσωπικού σχολείων κυρίως στη περιφέρεια (καταγγελιίες έκαναν λόγο για Ρέθυμνο, πόλη Θεσσαλονίκης, Άρτα), ασκούν λεκτική βία σε παιδιά, οι γονείς των οποίων επέστρεψαν τα βιβλία. Τους απειλούν δε και με συνέπειες στη βαθμολογία.

Η δικηγόρος Αθηνών Αναστασία Κότσαρη (εκπροσωπεί τρεις από τις οικογένειες) δήλωσε στην ΕΚΚΛΗΣΙΑonline πως ετοιμάζεται μαζική προσφυγή στα αρμόδια όργανα και στη δικαιοσύνη εφόσον συνεχιστεί ο προπηλακισμός.

Οι καταγγελίες αυτές έρχονται δυο μέρες μετά την επίσημη παρέμβαση της Ένωσης Θεολόγων που προειδοποίησε για τέτοια φαινόμενα.

Το σχετικό απόσπασμα:

΄΄Η ΠΕΘ καταγγέλλει τις απαράδεκτες πρακτικές βίας και εκφοβισμού εναντίον των γονέων και των παιδιών τους από τους κυβερνώντες και μια μικρή μερίδα Διευθυντών Σχολικών μονάδων καθώς και κάποιων δασκάλων ή καθηγητών. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί έχουν ήδη καταγγελθεί στην ΠΕΘ για τη βίαιη και άπρεπη συμπεριφορά τους εναντίον μαθητών και γονέων, που επιστρέφουν στα σχολεία τα βιβλία του μαθήματος των Θρησκευτικών ως απαράδεκτα.

Η άσκηση βίας από αυτούς τους «εκπαιδευτικούς», εκφράζεται είτε μέσω λεκτικών προπηλακισμών και απρεπών χαρακτηρισμών είτε και μέσω απειλών για χαμηλή βαθμολογία στους μαθητές, των οποίων οι γονείς επιστρέφουν τα βιβλία, ή ακόμη αρνούμενοι να παραλάβουν τα επιστρεφόμενα βιβλία, θέλοντας, έτσι, να προσκομίσουν στην Κυβέρνηση τα πιστοποιητικά της κομματικής τους νομιμοφροσύνης, ενθαρρυμένοι προφανώς και από την στάση του Υπουργού στο συγκεκριμένο θέμα.΄΄

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.