ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Κοιμήθηκε σήμερα πρωινές ώρες η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Γεννέσιου της Θεοτόκου στο Δρυόβουνο της Κοζάνης, μοναχή Φεβρωνία σε ηλικία 87 ετών.

Αποκλειστική συνέντευξη της Αγίας Γερόντισσας στον Νίκο Τσαντίρη και το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE – Εκείνα τα μέρη λέγονται Σκόπια… Αυτά τα μέρη λέγονται Μακεδονία. Πέρασε περίπου ενάμιση χρόνος από τον Σεπτέμβρη του 2017 όταν γράψαμε για την “Καλόγρια της Αγάπης”, την υπέργηρη Φεβρωνία, στην Θεσσαλονίκη.

Αν και υπέργηρη και με κλονισμένη υγεία αυτό που μας είχε έκανε εντύπωση τότε ήτανε αυτό το πάθος για έμπρακτη αλληλοβοήθεια, αυτή η απόλυτη και ακούραστη Αγάπη της για τον συνάνθρωπό της, για όσους έχουν ανάγκη είτε υλική είτε και πνευματική.

Το αφιέρωμα εκείνο είχε συγκινήσει πάρα πολλούς συνανθρώπους μας, το ενδιαφέρον τους ήτανε πρωτόγνωρο και έκτοτε η Καλόγρια της Αγάπης, έχει μία θέση στην καρδιά μας, στην ψυχή μας αλλά και στην προσευχή μας.

Προσπαθήσαμε να την συναντήσουμε και πάλι όμως όπως και την προηγούμενη φορά έτσι και τώρα μετά από πολλές και επίμονες προσπάθειες δέχτηκε να μας συναντήσει όχι γιατί δεν έχει χρόνο αλλά γιατί η σεμνότητα και η ταπεινότητα που την χαρακτηρίζει είναι ζωτικά στοιχεία της ζωής της, μιάς ζωής που θυμίζει βίους οσιακούς.

Η συνέχεια στο άρθρο ΤΩΡΑ: Συγκλονίζει για Μακεδονία και Εκκλησία η Καλόγρια της Αγάπης στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Τσαντίρης Νίκος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4.71 (7 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.