Αναφέρει η Μητρόπολη Φθιώτιδος:

Στη γη της Μακρακώμης που τόσο πολύ αγάπησε και υπηρέτησε αναπαύεται από σήμερα Τρίτη 31 Οκτωβρίου ο αείμνηστος τ. Δήμαρχος Μακρακώμης Κωνσταντίνος Κρητικός, ο οποίος έχασε άδικα τη ζωή του από τροχαίο δυστύχημα το μεσημέρι της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου καθώς επέστρεφεε από τις αγροτικές του εργασίες.

Της Εξοδίου ακολουθίας του που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Μακρακώμης, προηξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος πλαισιούμενους από πολλούς ιερείς της Δυτικής Φθιώτιδος.

Εκατοντάδες πολίτες της Μακρακώμης και της ευρύτερης περιοχής παρέστησαν στην Εξόδιο ακολουθία του κατακλύζοντας τον Ιερό Ναό και τους γύρω δρόμους της πόλεως για να αποχαιρετήσουν τον λίαν προσφιλή και αγαπητό τους Δήμαρχο και φίλο.

Ο Ποιμενάρχης μας στην ομιλία του σκιαγράφησε δι’ ολίγον τη προσωπικότητα του αειμνήστου Κωνσταντίνου Κρητικού και ετόνισε ιδιαίτερα την προσφορά του στον Δήμο Μακρακώμης όχι μόνο κατά την διάρκεια της θητείας του ως Δημάρχου αλλά και για το αμείωτο ενδιαφέρον και την αγάπη που έτρεφε πάντοτε για ολόκληρη την Δυτική Φθιώτιδα.

Επίσης αναφέρθηκε στο ήθος, στην ανθρωπιά , στην πίστη του στον Θεό και την αγάπη του για τη Θεία Λατρεία, στοιχεία τα οποία χαρακτήριζαν τον εκλιπόντα Δήμαρχο.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ο Κύριος της ζωής και του θανάτου να του χαρίζει την αιώνια ανάπαυση της ψυχής του και εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς τη σύζυγο, την κόρη και όλους τους συγγενείς του.

Ακολούθως ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μακρακώμης ανέγνωσε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο συντετριμμένο από την απώλεια ενός δικού τους ανθρώπου, ενός αυτοδιοικητικού που υπηρέτησε για δυο τετραετίες τον Δήμο Μακρακώμης και άφησε το δικό του σημάδι στην Δυτική Φθιώτιδα, σε έκτακτη συνεδρίαση του το Σάββατο 28 Οκτωβρίου ομόφωνα αποφάσισε:

Να εκφράσει την βαθιά του θλίψη, τα ειλικρινή του συλλυπητήρια και την συμπάθειά του προς την οικογένεια του εκλιπόντος, πρώην Δημάρχου Μακρακώμης Κωνσταντίνου Κρητικού. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, τόσο στην παρούσα έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και στην αμέσως επόμενη τακτική συνεδρίασή του. Να κηρυχθεί ημέρα πένθους η ημέρα της ταφής. Να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα Δημοτικά Καταστήματα και κτίρια του Δήμου. Να ονομαστεί μία κεντρική οδός της πόλης της Μακρακώμης σε οδός Δημάρχου Κωνσταντίνου Κρητικού.

Να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου και τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου κατά την ημέρα της Εξόδιου ακολουθίας σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής προς τον εκλιπόντα. Να κατατεθεί στην μνήμη του εκλιπόντος στεφάνι εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου. Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην Εξόδιο ακολουθία του εκλιπόντος και να ακολουθήσει την επικήδειο πομπή.

Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος. Να αναγνωστεί το παρόν ψήφισμα από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την τέλεση της Εξοδίου ακολουθίας. Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και τέλος η κηδεία να γίνει με δημοτική δαπάνη.

Στην συνέχεια ο Στρατηγός ε.α κ. Γεώργιος Λιασκώνης εμφανώς συγκινημένος εξεφώνησε επικήδειο λόγο για τον κεκοιμημένο, εκφράζοντας την θλίψη και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια.

Τέλος ακολούθησε εν ]πομπή και υπό τους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής Λαμίας η ταφή του στο Δημοτικό Κοιμητήριο Μακρακώμης.

Στην Εξόδιο ακολουθία μεταξύ των εκατοντάδων παρευρισκομένων παρέστησαν: οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Μιχελής και κ. Απόστολος Καραναστάσης , ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Μακρακώμης – Σπερχειάδος κ. Ευθύμιος Παπαευθυμίου με σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο και τους Αντιδημάρχους, ο τ. Υπουργός κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος, ο τ. Δήμαρχος Λαμιέων κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, ο Στρατηγός ε.α. κ. Γεώργιος Λιασκώνης, ο κ. Νικόλαος Μηλιωρίτσας Αντιστράτηγος ε.α., τ. Πρόεδρος Κοινότητος Τυμφρηστού, εκπρόσωποι άλλων φορέων, του Στρατού, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Θλίψη στην Εξόδιο Ακολουθία του τ. Δημάρχου Μακρακώμης παρουσία Φθιώτιδος Νικολάου Θλίψη στην Εξόδιο Ακολουθία του τ. Δημάρχου Μακρακώμης παρουσία Φθιώτιδος Νικολάου Θλίψη στην Εξόδιο Ακολουθία του τ. Δημάρχου Μακρακώμης παρουσία Φθιώτιδος Νικολάου Θλίψη στην Εξόδιο Ακολουθία του τ. Δημάρχου Μακρακώμης παρουσία Φθιώτιδος Νικολάου Θλίψη στην Εξόδιο Ακολουθία του τ. Δημάρχου Μακρακώμης παρουσία Φθιώτιδος Νικολάου Θλίψη στην Εξόδιο Ακολουθία του τ. Δημάρχου Μακρακώμης παρουσία Φθιώτιδος Νικολάου Θλίψη στην Εξόδιο Ακολουθία του τ. Δημάρχου Μακρακώμης παρουσία Φθιώτιδος Νικολάου

 

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.