Η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος αναγγέλει μετά θλίψεως την προς Κύριον εκδημία του αοιδίμου Πρωτοπρεσβυτέρου Κωνσταντίνου Σχοινοχωρίτη, Εφημερίου των Ιερών Ναών Κοιμήσεως Θεοτόκου και Αγίου Πέτρου Άργους.

Ο αοίδιμος Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Σχοινοχωρίτης γεννήθηκε στο Άργος στις 11/3/1933. Τα εγκύκλια γράμματα παρακολούθησε στη γενέτειρά του. Υπηρέτησε κατά το έτος 1957 την πατρίδα ως έφεδρος αξιωματικός στο Πεζικό και έλαβε το πτυχίο της Θεολογικής Σχολής την ίδια χρονιά.

Νυμφεύθηκε την Ελισάβετ Σούπου με την οποία απέκτησε τέσσερα παιδιά. Χειροτονήθηκε Διάκονος την 1η Αυγούστου 1959 και Πρεσβύτερος την 15ην Αυγούστου 1959 υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Αργολίδος Χρυσοστόμου του Α’ (Ταβλαδωράκη), συμμαρτυρούντος του Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Δελληγιανόπουλου, μετέπειτα Μητροπολίτου Αργολίδος.

Υπηρέτησε ως τακτικός Εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Άργους επί 35 συναπτά έτη (από 18/8/1959 έως 31/12/1993). Παράλληλα, εργάστηκε ως καθηγητής προσφέροντας τις υπηρεσίες του στη Μέση Εκπαίδευση.
Το 1967 του ανατέθηκε η διακονία των Αγροτικών και Ποινικών Φυλακών Νέας Τίρυνθας.

Έλαβε το της πνευματικής πατρότητος λειτούργημα από τον μακαριστό Μητροπολίτη Αργολίδος κυρό Χρυσόστομο Β’ στις 15/3/1968.
Υπήρξε δόκιμος εργάτης του Ευαγγελίου του Χριστού και διηκόνησε το κατηχητικό έργο επί πολλά έτη.

Την 1η Ιανουαρίου 1994 μετατέθηκε στην Ενορία του Αγίου Πέτρου Άργους που διηκόνησε έως τη συνταξιοδότησή του. Ταυτόχρονα διορίστηκε Πρόεδρος του Φιλοπτώχου Ταμείου του Ναού. Διηκόνησε ως Αρχιερατικός Επίτροπος τις Περιφέρειες Προσύμνης (από το 1987) και Άργους (από το 1994).

Διετέλεσε Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεώς μας από το 1996-2001.
Συνταξιοδοτήθηκε το 2003. Έως της κοιμήσεώς του, εξακολούθησε να λειτουργεί , να εκκλησιάζεται και να εξομολογεί στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου.

Ο εκλιπών υπήρξε σεμνός Κληρικός, δόκιμος εργάτης του Ευαγγελίου του Χριστού, αφοσιωμένος στην αποστολή του, διηκόνησε με ευσυνειδησία, συνέπεια και σύνεση σε όποια θέση βρέθηκε και επιτέλεσε άοκνα ό,τι έργο του ανατέθηκε πάντοτε με υπακοή προς την Εκκλησία.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλεί σήμερα Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 στις 3:00 μ.μ στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.