Ο Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος προέστη των πανηγυρικών ακολουθιών επί τη εορτή της αγίας μεγαλομάρτυρος Ειρήνης στο ομώνυμο και περικαλλές ενοριακό παρεκκλήσιο στη Μεσαριά της Θήρας.

Τόσο στον πανηγυρικό Εσπερινό όσο και στον Όρθρο και στη Θεία Λειτουργία τον πλαισίωσαν ο αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Φουστέρης και ο ιεροδιάκονος π. Χαράλαμπος Σαλίβερος.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος με αφορμή το όνομα της τιμωμένης αγίας τόνισε τη σημασία της αρετής της ειρήνης στον πνευματικό μας αγώνα και γενικότερα στη ζωή μας, αναφερόμενος σε μία φράση-ικεσία από τη θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου “τήν σήν εἰρήνην καί τήν σήν ἀγάπην χάρισαι ἡμῖν, Κύριε ὁ Θεός ἡμῶν.Πάντα γάρ ἀπέδωκας ἡμῖν”.

Είναι τόσο μεγάλη και σπουδαία η ειρήνη για τη ζωή του αγωνιζόμενου πιστού, ώστε μαζί με την αρετή της αγάπης, θεωρείται ότι είναι το πλήρωμα και η επίτευξη όλων των αρετών, το ευκταίο αποτέλεσμα του πνευματικού αγώνα, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Αυτή την αρετή, κατέληξε, η τιμωμένη Αγία βίωσε σε τέτοιο βαθμό, ώστε την έλαβε και ως όνομα, και πράγματι απέδειξε ότι η κλήση της αυτή ήταν κατά πάντα ταιριαστή και κατάλληλος για τον αγώνα και την αρετή της.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.