Ο Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος και τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας προεξήρχε στην Ιερά Μονή Σταντζεβίτσι του Μαυροβουνίου στην Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων.

Μεταξύ άλλων ανεφερε:

«Kάθε άνθρωπος ακόμα και ένας ιερέας είναι επιρρεπής στη λήθη. Και επιρρεπής στην αποδυνάμωση. Είναι μια διακονία που μας έχει ανατεθεί από τον Ιησού Χριστού, τον Αιώνιο Αρχιερέα. Είμαστε Ιερείς μόνο στο βαθμό που είμαστε αξιοπρεπείς, στο βαθμό που είμαστε συμμετέχοντες και συνεργοί στη διακονία Του«.

Ανέφερε ότι ο Χριστός κάνει θαύματα αλλά και οι Ιερείς έχουν τη Χάρη να κάνουν επίσης θαύματα και εξήγησε «Θαύματα με την έννοια της λέξης όχι, όμως μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε τις Ακολουθίες που είναι Θαύμα θαυμάτων. Όποτε εκτελούμε αυτή την υπηρεσία, ας τιμήσουμε ότι συμμετέχουμε στην υπηρεσία του Χριστού».

«Αγαπητοί Πατέρες, σήμερα έχουμε συγκεντρωθεί εδώ για να ομολογήσουμε τις αμαρτίες μας, να μετανοήσουμε, γιατί οι αμαρτίες μας είναι βαρύτερες από τις αμαρτίες εκείνων που δεν είναι Ιερείς. Διότι τους Ιερείς τους εμπιστεύονται περισσότερο. Όσο πιο αγνή και ιερή είναι η υπηρεσία μας, τόσο το καλύτερο για τη σωτηρία μας. Οι άνθρωποι, ειδικά στο Μαυροβούνιο, πάντα κοιτούσαν τους Ιερείς, όταν υπάρχει ένας καλός Ιερέας, τον σέβονται και τον ακούνε. Και βασίζονται στον λόγο και τις οδηγίες του. Και ενθαρρύνονται από το παράδειγμά του. Πάντα, ευτυχώς, είχαμε τέτοιου είδους ιερείς»

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.