ΜΕΣΟΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ 2024 Live: ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Τετάρτη Μεσοπεντηκοστής 29 Μαΐου Ζωντανά - Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Μεσοπεντηκοστής Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος της Τετάρτης της Μεσοπεντηκοστής - Ευλογία και Προσευχή στον Ιησού.

Θεία Λειτουργία 29 Μαΐου 2024 στις 07.15 το πρωί. Η Τετάρτη της Μεσοπεντηκοστής. Η Αγία Θεοδοσία η Παρθενομάρτυς και Κωνσταντινουπολίτισσα. Ο Άγιος Αλέξανδρος ο Αρχιεπίσκοπος Αλεξανδρείας. Η Αγία Υπομονή. Η Επέτειος της αποφράδος ημέρας της υπό των Τούρκων γενομένης Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως (1453). Μεσοπεντηκοστή.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕΣΟΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 07.15 – Η Αγία Υπομονή.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας Τετάρτης της Μεσοπεντηκοστής – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 07.15.

ΜΕΣΟΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας της Τετάρτης 29 Μαΐου 2024 της εορτής της Μεσοπεντηκοστής με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ LIVE: Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της εορτής της Μεσοπεντηκοστής – Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 – Ώρα 07.15 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Τετάρτης της Μεσοπεντηκοστής. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Μεσοπεντηκοστή

Το επίσημο τυπικό του εορτασμού της Μεσοπεντηκοστής, όπως ετελείτο μέχρι το έτου 903 στον ναό του αγίου Μωκίου στην Κωνσταντινούπολη μέχρι δηλαδή την ημέρα που έγινε η απόπειρα κατά της ζωής του αυτοκράτορα Λέοντος ς΄ του Σοφού (11 Μαΐου 903).

Εκεί υπάρχει μία λεπτομερής περιγραφή του λαμπρού πανηγυρισμού, που καταλαμβάνει ολόκληρες σελίδες και καθορίζει με την γνωστή παράξενη βυζαντινή ορολογία, πως ο αυτοκράτορας το πρωί της εορτής με τα επίσημα βασιλικά του ενδύματα και την συνοδεία του ξεκινούσε από το ιερό παλάτι για να μεταβεί στον ναό του αγίου Μωκίου, όπου θα ετελείτο η θεία λειτουργία.

Σε λίγο έφθανε η λιτανεία με επί κεφαλής τον πατριάρχη, και βασιλιάς και πατριάρχης εισέρχονταν επισήμως στον ναό.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τη μεγάλη δεσποτική εορτή με τους Ύμνους, η ερμηνεία του Ευαγγελίου, το Τροπάριο και το Δοξαστικό των Αποστίχων του Εσπερινού, το Κάθισμα της Ακολυθίας του Όρθρου, το Απολυτίκιο, το Κοντάκιο, το Απαράμιλλο Εξαποστειλάριο και το Μεγαλυνάριο της Μεσοπεντηκοστής.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.