Μέσα σε φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα, το Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2018, μνήμη του αγίου αποστόλου Θωμά και του οσίου Κενδέα του θαυματουργού, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον τάφο του αγίου ενδόξου Αποστόλου Βαρνάβα στην ομώνυμη Ιερά Μονή του, η οποία βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από την κατεχόμενη Αμμόχωστο, μεταξύ των αρχαιολογικών χώρων Σαλαμίνας και Έγκωμης. Πολλοί ήταν οι πιστοί, που άφησαν για λίγο τις προσωπικές τους μέριμνες και άδραξαν την ευκαιρία για να επισκεφθούν και να προσευχηθούν στον Ιδρυτή και προστάτη της αρχαιοτάτης Εκκλησίας της Κύπρου στο κατεχόμενο Mοναστήρι του.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα και πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου Αρχιμ. Ιωάννης Ιωάννου, συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας κήρυξε το θείο λόγο. Ανάμεσα σε άλλα, αναφέρθηκε στην «καλή απιστία» του εορταζομένου αποστόλου Θωμά, η οποία αποτέλεσε για τον απόστολο την αφορμή για ένα εντονότερο πνευματικά αγώνα προς εκπλήρωση του ευαγγελίου του διδασκάλου του.

Επίσης, στο τέλος ανακοινώθηκε ότι στις 21 του ίδιου μήνα, κατόπιν συνεννόησης με τον ΟΗΕ, θα τελεστεί Θεία λειτουργία στο Καθολικό της Μονής του Αποστόλου Βαρνάβα.
Θεία Λειτουργία στον τάφο του Αποστόλου Βαρνάβα

Θεία Λειτουργία στον τάφο του Αποστόλου Βαρνάβα


Θεία Λειτουργία στον τάφο του Αποστόλου Βαρνάβα

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.