Με την άδεια και την ευλογία, του Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου, ο Μητροπολίτης Κανάγκα (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας – Λ. Δημοκρατία του Κονγκό) κ. Χαρίτων, ιερούργησε την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024 στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αναλήψεως Κυρίου, Ραφήνας – Αττικής.

Ο Μητροπολίτης φέρει το όνομα του μακαριστού Αρχιμανδρίτη π. Χαρίτωνος Πνευματικάκη, που έφυγε από την Πάτρα το έτος 1973 σε ηλικία 65 ετών, για να συνεχίσει το πρωτοποριακό Ιεραποστολικό έργο του π. Χρυσόστομου Παπασαραντόπουλου, στην Κανάγκα του Κονγκό.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης στην προσλαλιά του, αναφέρθηκε στην σημερινή Ευαγγελική περικοπή (Ματθαίου κεφ.15 στιχ. 21- 28). “…η Χαναναία γυνάικα ζήτησε, πρώτα, από τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό να την ελεήσει και μετά, να θεραπεύσει, την δαιμονιζομένη κόρη της!

Η Χαναναία είχε ταπείνωση και πίστη τόνισε, ο Μητροπολίτης και ο Κύριος, απάλλαξε την θυγατέρα
της από το δαιμόνιο…”

Προέτρεψε τους πιστούς, να ξαναδιαβάζουν, τις Ευαγγελικές περικοπές!

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ευχαρίστησε τον επιχώριο Μητροπολίτη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο, για την συμπαράσταση στο Ιεραποστολικό έργο, της Ιεράς Μητροπόλεως Κανάγκα και την ” Ενορία “της Αναλήψεως Κυρίου Ραφήνας, για την βοήθεια της, στην ανέγερση και αποπεράτωση Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας, στην Μητρόπολή του.

Το δεξιό Ιερό αναλόγιο, διηκόνησαν ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού κ. Χρήστος Τσάλλος και ο μουσικολόγος κ. Χρήστος Τσιαμούλης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.