Γράφει η Μητρόπολη Θηβών:

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου ε.έ. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού ιερέως Δημητρίου Παπασωτηρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πλαταιών. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμανδρίτης π. Βασίλειος Αθανασόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της αναστάσεως της κόρης του Ιαείρου.

Το εσπέρας της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Εσπερινό της αγρυπνίας στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ιτέας, με την ευκαιρία της ελεύσεως στο Ναό της Τιμίας Κάρας του Οσίου Σεραφείμ, από την Ιερά Μονή Οσίου Σεραφείμ Δομβούς. Στην αγρυπνία έψαλε η Βυζαντινή Χορωδία της Μητροπόλεώς μας υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού Λεβαδείας κ. Ηλία Στάθη.

Κατά το κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην σημασία και την αξία των ιερών λειψάνων. Επίσης, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεόκτιστο καθώς και τον Εφημέριο του Ναού πανοσ. αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Καλύβα για την πρόσκληση.

Θεία Λειτουργία στον Ι.Ναό Αγ. Νικολάου Πλαταιών – Αγρυπνία στον Ι.Ν.Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ιτέας Θεία Λειτουργία στον Ι.Ναό Αγ. Νικολάου Πλαταιών – Αγρυπνία στον Ι.Ν.Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ιτέας Θεία Λειτουργία στον Ι.Ναό Αγ. Νικολάου Πλαταιών – Αγρυπνία στον Ι.Ν.Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ιτέας Θεία Λειτουργία στον Ι.Ναό Αγ. Νικολάου Πλαταιών – Αγρυπνία στον Ι.Ν.Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ιτέας

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.