Θεία λειτουργία στον καθεδρικό ναό της Παναγίας στη Μόσχα, ετέλεσε ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, για τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την Κυριακή των Δ΄Νηστειών.

Μετά τη λειτουργία, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ αναφέρθηκε στο Ευαγγέλιο της ημέρας αναφορικά με την «θεραπεία του δαιμονιζομένου παιδιού» από τον Ιησού.

«Όταν ένας άνθρωπος βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, η Εκκλησία μας περιμένει να προσφέρουμε μια προσευχή γι ‘αυτόν. Όχι επειδή ο Θεός δεν ξέρει πώς να κάνει ένα θαύμα γι ‘αυτόν, αλλά επειδή θέλει να είμαστε συνεργοί του σε αυτό το θαύμα. Και όποτε συμβαίνει ένα θαύμα, είναι συνέπεια της δύναμης του Θεού, αλλά ταυτόχρονα απαιτείται η πίστη του ανθρώπου για να συμβεί αυτό το θαύμα» δήλωσε και πρόσθεσε: «Η Εκκλησία μας θυμίζει ότι κατά τη Μεγάλη Σαρακοστή, πρέπει να ενισχύουμε την πίστη μας, με την ελπίδα του ελέους του Θεού».

«Δοξάζουμε σήμερα την Μητέρα του Θεού, στην οποία εμφανίστηκε ο Άγγελος, για να αναγγείλει τη γέννηση του Κυρίου και του Σωτήρα» υπογράμμισε τονίζοντας ότι ο Ευαγγελισμός μας προετοιμάζει για την γιορτή της Γεννήσεως του Χριστού.

Ως μέλη της Εκκλησίας, είμαστε οι κληρονόμοι όλων των υποσχέσεων που ο Κύριος έδωσε στους προφήτες και την Παλαιά Διαθήκη δίκαιους. Και είμαστε προσκολλημένοι στο μυστήριο της.

orthodoxia news agency

 

 

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.