Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Βαγίων, με την συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος, και κυρίως πολλών παιδιών, μικρών και μεγαλυτέρων, ενώ αρκετά ήταν τα αγόρια που διηκόνησαν στο ιερό βήμα.

Στο κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της τελικής κρίσεως τονίζοντας ότι ο Θεός είναι γεμάτος αγάπη και ευσπλαχνία προς κάθε άνθρωπο, που μετανοεί, αλλά παράλληλα είναι και δικαιοκρίτης.

Το τελικό κριτήριο της κρίσης και της δικαιοσύνης Του είναι η εσταυρωμένη αγάπη. Τόνισε δε ότι ο νόμος της αγάπης είναι παγκόσμιος και η ηθική συνείδηση πάντοτε καλεί τον άνθρωπο να βάζει τον εαυτό του στη θέση του άλλου, και ανέφερε ότι η δικαιοσύνη του Θεού δεν επηρεάζεται από τη δικαιοσύνη των ανθρώπων, αλλά η κρίση Του είναι αληθινή και δικαία. Και προέτρεψε όλους στην καθημερινότητά μας, σε κάθε στιγμή, αυτή την αγάπη να εκφράζουμε.

Επίσης, αναφέρθηκε στη νηστεία που προβάλλει το αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας τονίζοντας την πνευματική διάσταση της νηστείας. Μετά την απόλυση ο Σεβασμιώτατος μίλησε με τα παιδιά, τα συμβούλεψε, τα ευλόγησε και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.