Την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021, παραμονή του Πρώτου Ψυχοσάββατου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Φιλίππου του Διακόνου ο π. Αθανάσιος Παπαθανασίου με σεμνοπρέπεια και κατάνυξη ιερούργησε στη νυχτερινή Θεία Λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας, τέλεσε τρισάγιο για τις ψυχές των κεκοιμημένων.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία όπου γης, και αυτό το Ψυχοσάββατο, παρά τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, μνημονεύει στοργικά και δέεται για τις ψυχές των κεκοιμημένων.

Οι άγιοι Πατέρες όρισαν δυο Ψυχοσάββατα –προ των Απόκρεω και προ της Πεντηκοστής – να είναι ειδικά αφιερωμένα στις ψυχές των χριστιανών που αναπαύονται στη Βασιλεία του Θεού περιμένοντας την ανάσταση των νεκρών. Αυτό το γεγονός αναβιώνει σήμερα με ελπίδα η Εκκλησία και το παραδίδει στους πιστούς Της, για να τους παρηγορήσει και να τους ενθαρρύνει: για όσους πιστεύουν στο Χριστό, ο θάνατος καταργήθηκε.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε στο διαδικτυακό κανάλι της Μητρόπολης στο you tube: σε μαγνητοσκόπηση τη νυχτερινή Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Φιλίππου στο Ν. Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.