Στον Ιερό Ναό Παναγίας Γράμμουστας λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, τόπος καταγωγής μιας σημαντικής μερίδας Βλαχόφωνων Ελλήνων.

Η απόσταση του οικισμού Γράμμουστα είναι 70 χιλ. από την Καστοριά και η τοποθεσία του βρίσκεται σε ύψος 1450 μ. στην κοιλάδα που σχηματίζουν οι πηγές του Αλιάκμονα.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την περίοδο που διανύουμε και είναι αφιερωμένη στο πρόσωπο της Παναγίας. Είναι το αγιότερο και ιερότερο πρόσωπο που όλοι μας έχουμε ανάγκη, γιατί χρειαζόμαστε τις πρεσβείες και τις μεσιτείες της, που ακατάπαυστα μεταφέρει τα αιτήματά μας και φροντίζει για τη σωτηρία μας, φτάνει να πιστεύουμε στον Ιησού Χριστό και τον δεχόμαστε στη ζωή μας ως σωτήρα, λυτρωτή και ευεργέτη.

Η Παναγία, κατά τον Άγιο Γερμανό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, αγαπά αυτούς που αγαπούν τον Υιό της και Θεό μας Ιησού Χριστό.

Τέλος, ευχήθηκε η Παναγία να προστατεύει τον καθένα που καταφεύγει στη μεσιτεία της και να μετρήσει αυτά τα βήματα που έκαναν για να φτάσουν στον μακρινό Γράμμο και να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της.
Θεία Λειτουργία στον ακριτικό Γράμμο

Θεία Λειτουργία στον ακριτικό Γράμμο

Θεία Λειτουργία στον ακριτικό Γράμμο

Θεία Λειτουργία στον ακριτικό Γράμμο


Θεία Λειτουργία στον ακριτικό Γράμμο

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.