Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, επι τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Γρηγορίου του Θεολόγου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, ιερούργησε στον Ιερό Ναό της Θείας Μεταμορφώσεως, στο Πισκοπιανό Χερσονήσου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Βασιλόπιτα της Ενορίας.

Απευθυνόμενος, με πολλή πατρική αγάπη, στους μαθητές του δημοτικού σχολείου που προσήλθαν στην Θεία Λειτουργία, ανέλυσε τον βίο του Αγίου Γρηγορίου, ο οποίος ανήκει στην χορεία των Τριών Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων, προστατών της Παιδείας του Γένους, τους νουθέτησε πνευματικά και τους παρότρυνε να ζουν μέσα στην Εκκλησία, για να αγιάζεται η ζωή τους με την χάρη και τον φωτισμό του Παναγίου Πνεύματος.

Ο Μέγας Βασίλειος, ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος και ο Άγιος Γρηγόριος έδωσαν τα πάντα στον Χριστό. Χρησιμοποίησαν με σοφία και σύνεση Θεού την πλούσια θύραθεν και θεολογική Παιδεία που έλαβαν, ώστε εμείς σήμερα να στηριζόμαστε στον εξαίρετο βίο και τα θεολογικά τους συγγράμματα, τα οποία αποτελούν πηγή σωτηρίας και κατά Χριστόν διαγωγής.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.