Την Τετάρτη 25 Μαρτίου ημερά της εορτής του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, αλλά και της Εθνικης Εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας μετέβη στο Θραψανό όπου τέλεσε με κλειστές τις θύρες του ναού, και χωρίς την παρουσία πιστών τη Θεία Λειτουργία της εορτής του Ευαγγελισμού, στο πανηγυριζοντα αριστερο κλίτος του Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού Θραψανού. Στη Θ. Λειτουργία έλαβαν μέρος ο π. Εμμανουήλ Τσικριτσάκης προϊστάμενος και εφημέριος του ιερού ναού και ο διάκονος π. Κωνσταντίνος Αρμενάκης.

Ο π. Σπυρίδων Φουκαράκης Αν. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος με τον ιεροψάλτη διδάσκαλο κ Βασιλη Δαμιανάκη έψαλαν από τα αναλόγια.
Οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την τέλεση της Θ. Λειτουργίας απευθείας και ζωντανά μέσο του διαδικτύου, αφού η συμμετοχή των πιστών δεν επιτρέπετε στους ναούς λόγο των έκτακτων μέτρων που ελήφθησαν για την μείωση της διασπορά του κορωνοϊού.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ανέπεμψε την σχετική δέηση υπερ υγείας, που όρισε η καθ΄ημάς Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος και αναγνώστηκε η ευχη του Σεβασμιώτατου Μητροπολιτη Εδεσης κ. Ιωηλ.
Ακολούθησε η δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της επανάστασης του 1821.

Στη συνεχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο μνημείο των Ηρώων Θραψανού όπου τέλεσε τρισάγιο για τους αγωνιστές της εθνικης παλιγγενεσίας.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας την Τρίτη 24 Μαρτίου το απόγευμα μετέβη στον Ιερό Μητροπολίτικό Ναό Αγίου Ανδρέου του Ιεροσολυμίτου στο Αρκαλοχώρι, όπου με κλειστές τις θύρες του ναού, και χωρίς την παρουσία πιστών χοροστάτησε στον Εσπερινό της μεγάλης εορτής του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, ανέγνωσε την δέηση για τον κορονοιο και μιλησε επικαιρως.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.